IzobraževanjeNovice

UM bo omogočila podaljšanje izpitnega obdobja, dodatne roke in podaljšan vpis

Univerza v Mariboru je sporočila, da bo svojim študentom zagotovila ustrezno podaljšanje izpitnega obdobja in prilagojene pogoje za napredovanje v višji letnik.

Na Univerzi v Mariboru se zavedajo, da je nekatere študente naravna nesrečna prizadela neposredno, veliko pa jih nudi pomoč pri odpravljanju njenih posledic, zato jim bodo zagotovili ustrezno podaljšanje izpitnega obdobja ter objavili dodatne izpitne roke, da bi jih lahko čim več izpolnilo svoje študijske obveznosti ter napredovalo v višji letnik v študijskem letu 2023/24.

Zakon o visokem šolstvu v 40. členu določa, da se vpis v študijske programe z javno veljavnostjo opravi najpozneje do 30. 9., iz upravičenih razlogov, ki jih določi pristojni organ visokošolskega zavoda, pa najpozneje do 30. 10.

Študentom, ki jih je naravna nesreča neposredno prizadela, ter tistim, ki pomagajo pri odpravljanju njenih posledic, bodo omogočili vpis s prošnjo, naravno nesrečo ter aktivnosti za odpravo njenih posledic pa umestili med upravičene razloge za izjemno napredovanje v višji letnik oz. za izjemno ponavljanje letnika v skladu z Zakonom o visokem šolstvu in Statutom UM.

Na UM so pozvali tako zaposlene kot študente, da se po svojih močeh vključijo v aktivnosti za odpravo posledic naravne nesreče, in sicer lahko po svoji presoji prizadetim v poplavah namenijo finančna sredstva, prostovoljno pomagajo pri čiščenju in obnovi ali pa svoj čas namenijo ljudem, ki so izgubili vse. Posebej izpostavljajo, da lahko vse potrebne informacije najdejo na posebni spletni strani Vlade RS/oziroma sledijo navodilom Civilne zaščite RS.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button