KulturaVideo

Otvoritev prenovljene Cafove ulice popestril Cafoodfest

Cafoodfest v organizaciji Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT) je obsegal tudi dolgo pričakovano otvoritev preurejene Cafove ulice v središču mesta. Ob otvoritvi prostora, ki "ulico vrača ljudem", je navzoče nagovoril tudi župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenovič.

Dvodnevni Božični kulinarični vrtiljak Cafoodfest je letos združil otvoritev Cafove ulice in predpraznično kuharsko tekmovanje študentov. V tekmovanju priprave kuharskih jedi se je potegovalo pet ekip študentov, v praznično velikodušnem duhu pa so bili pripravljeni svoje kuharske sposobnosti deliti tudi s širšo javnostjo. Tako so z izvrstno kulinariko povezali odprtje Cafove ulice, na kateri deluje šola.

Cafova ulica uradno odprta!

Na sveže odprti Cafovi ulici je obiskovalce pričakala skupina stojnic, od koder so se vile omamne vonjave izpod kuhalnic že dobro izkušenih študentov. Niso pa pozabili niti na dobrodelno noto, saj je božično vzdušje dopolnjeval dobrodelni kotiček. Tam so zbirali sredstva za šolski sklad.

Cafova ulica bo odslej prostor, kjer bodo imeli pešci in kolesarji enakovredno vlogo kot avtomobili. Vstop v ulico z avtomobilom bo omejen, najvišja dovoljena hitrost pa 20 km/h.

Cafovo sta uradno otvorila ravnateljica VSGT Tanja Angleitner Sagadin in župan MOM Saša Arsenovič. Letos izvoljena ravnateljica je pozdravila pestro dogajanje na ulici. Poleg “domačih” študentov VSGT so se kulinaričnega tekmovanja udeležili tudi dijaki Izobraževalnega centra Piramida Maribor. Na božičnih stojnicah pa je sodelovala tudi sosednja Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor.

otvoritev Cafove ulice, Cafova ulica, VSGT, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, MOM, Saša Arsenovič, Tanja Angleitner Sagadin, Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor, Izobraževalni center Piramida Maribor
Zbrane sta nagovorila ravnateljica VSGT in župan MOM.

Župan poziva k dvigu optimizma “dve prestavi navzgor”

Besedo je nato prejel župan MOM, ki je izpostavil, da je skupno delo ključnega pomena za ustvarjanje mesta za ljudi. Kot so lansko leto obljubili, so zdaj napovedano v zvezi s prenovo ulice uresničili, župan pa je napovedal tudi množico prihodnjih projektov, ki jih načrtuje občina. Kot v primeru Cafove ulice tudi v prihodnje želijo izkoristiti možnost pridobivanja evropskih sredstev in tako ustvariti “mesto, v katerem bodo naši otroci želeli ostati”.

Glasba + hrana + predpraznični čas = veselje

Program so popestrili z živo glasbo, navihanimi umetniki, ki so se igrali z ognjem in snežnim topom. Vseskozi pa je po ulici dišalo iz stojnic petih skupin – kuhale so skupine Rožice, Küča žmaha, Škrat Bolfenk, Raca GaGa in Božična konoplja. Na voljo je bila paleta sladkih in slanih jedi, od sarmic in golaža z domačim kruhom do sladkih cmočkov.

otvoritev Cafove ulice, Cafova ulica, VSGT, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, MOM, Saša Arsenovič, Tanja Angleitner Sagadin, Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor, Izobraževalni center Piramida Maribor
Poglej od zgoraj … Bogato dogajanje se nadaljuje danes.

Pester program Božičnega kulinaričnega vrtiljaka Cafoodfest se nadaljuje danes (18. decembra), ko bomo ob bogatem dogajanju in okusni hrani ponovno lahko proslavljali otvoritev Cafove ulice. Med sodelujoče tekmovalce pa bo za najboljše pripravljene ulične prigrizke podeljen tudi naziv najboljšega chefa ulice.

 

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK
ikona snemalec Boris OČKERL

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button