Kultura

Kulturen. Si siguren?

Udeleži se dogodkov Narodnega doma (ND) Maribor, saj so za dijake in študente prav posebno ugodni.

Za odlično vzdušje skozi novo šolsko in študijsko leto si privošči vrhunski koncertni program orkestrskih in komornih koncertov ali pa se nasmej ob komedijah letošnjih najboljših predstav slovenskih gledališč v ND Maribor.

 

Abonma komedija 2018/2019

Smeh je veliko več kot le pol zdravja! Tudi v prihajajoči sezoni bodo v ND Maribor odlično poskrbeli za vaše smejalne mišice. Krepili jih boste s pomočjo cele vrste težkokategornikov, kot so Boris Kobal, ki nas bo napadel s celo družino poklicnih hudodelcev (Profesionalci espe); Tone Hočevar Rifle in Lado Bizovičar s smrtno resno komedijo o tem, ali (in kako) odhajajo v raj komedijanti (Čakalnica), Vlado Novak in Gojmir Lešnjak Gojc, ki nas bosta vrnila v zlate čase dobre stare Juge (I Njofra) in Denis Avdič, ki nadaljuje svoje raziskovanje razlik med spoloma (Moški so z Marsa, ženske so z Venere 2). O radostih hormonskih viharjev v najlepših letih nas bodo poučile Helena Blagne, Salome, Zvezdana Mlakar in Urška Vučak (Menopavza), deležni pa bomo tudi nasvetov o posteljnih radostih. Zanje bo poskrbel Špas teater s komedijo, Seksy nasveti, nastalo po istoimenski svetovni knjižni uspešnici. Poskrbljeno je torej za vse, kar potrebujete za zdravo, hormonsko uravnoteženo, smeha in posteljnih radosti polno življenje. Vse kar morate storiti vi je le, da se nanj abonirate!

 

Orkestrsko in komorni 2018/2019

Privoščite si brezčasje

Prihajajoča sezona Koncertne poslovalnice ND Maribor ponuja več kot le nabor koncertnih dogodkov. Ponuja pobeg iz ponorelega sveta. Čas zase. To najbolj redko in posledično vse bolj dragoceno dobrino sodobnega življenja si lahko preprosto zagotovite z nakupom koncertne vstopnice. Z vstopom v koncertno dvorano zapustite zunanji svet, v katerem vlada diktat urnih kazalcev. Ko ugasnejo luči, ti izgubijo svojo moč, vsaka odigrana nota pa odpre vrata v nove svetove. V fantastične pokrajine, kjer vas bodo z zvoki obarvane misli ponesle med mehke gube sanj pa tudi med globoke plasti premišljevanj. V svetove, kjer se čas ustavi. Kjer časa pravzaprav sploh ni! Sta le glasba in lepota. Dobrodošli v Brezčasju!

Čakajo nas vesela snidenja s starimi prijatelji, kot so Irena Grafenauer ter Bernarda in Marcos Fink, spozna vanje novih, med katerimi omenimo specialiste za staro glasbo, orkester Concerto Köln, legendarnega dirigenta Ádáma Fischerja in enega najprepričljivejših pianistov mlajše generacije, Christopherja Parka.

Dobrodošel doma!« bomo zaklicali skladatelju Vitu Žuraju

Prisluhnili bomo lahko priljubljenim skladbam železnega koncertnega repertoarja, kot so Mozartov Koncert za klavir in orkester št. 25 v C-duru, Bachov Dvojni koncert za dve violini v d-molu, Škotska simfonija Felixa Mendelssohna Bartholdyja, Patetična simfonija Petra Iljiča Čajkovskega, pa Mozartova Praška in Beethovnova 4. simfonija, poklonili pa se bomo tudi slovenskim mojstrom – ob že omenjenem Vitu Žuraju tudi Mariju Kogoju, Antonu Lajovcu in Benjaminu Ipavcu.

Program Redna cena Ponudba za dijake in študente*
Orkestrski cikel (5 koncertov) 99,00 € 30,00 €
Komorni cikel (4 koncerti) 56,00 € 18,00 €
Abonma Komedija (5 predstav) 89,00€
79,00€
64,00€ (1. – 10. vrsta)
54,00€ (11. – 17. vrsta)
Koncertni dvojček
(Orkestrski in Komorni cikel)
139,50€ 48,00€

 

Informacije in prodaja vstopnic

Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor, Ulica kneza Koclja 9, Maribor, vsak delavnik med 10. in 17. uro, vsako soboto med 9. in 12. uro ter na elektronski naslov

vstopnice@nd-mb.si; www.nd-mb.si.

* Cene abonmajev in vstopnic za dijake in študente veljajo samo ob predložitvi veljavnega potrdila o šolanju ali fotokopije indeksa. Izredni študenti morajo razen tega priložiti še potrdilo, ki ga dobijo na Zavodu za zaposlovanje, da niso iskalci zaposlitve. Posebne cene za dijake in študente subvencionirata ŠOUM in Narodni dom Maribor. Vpis v Orkestrski in Komorni cikel bo možen do konca septembra 2018. Vpis abonmajev Komedija bo možen od konca oktobra 2018.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGND Maribor
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button