Uncategorized

Letalski prevoznik Lufthansa bo poleti odpovedal več kot 3000 letov

Potem ko je nemški letalski prevoznik Lufthansa zaradi pomanjkanja osebja nedavno sporočil, da bo julija na letališčih v Frankfurtu in Münchnu odpovedal 900 letov, so se včeraj odločili, da v času poletnih počitnic odpovejo še dodatnih 2200 od okoli 80.000 letov.

Medtem ko so se sprva napovedane odpovedi nanašale na lete ob petkih, sobotah in nedeljah, se nov ukrep nanaša tudi na ostale dneve med tednom. Lufthansa bo skupaj odpovedal več kot 3000 letov.

Zmanjšali se bodo tako leti na domačih kot evropskih povezavah, ne pa tudi na “dobro rezerviranih klasičnih počitniških destinacijah”, so sporočili iz prevoznika. Opozarjajo, da lahko potniki pričakujejo spremembe v voznem redu.

Lufthansa je osiromašen vozni red pripisal stavkam letališkega varnostnega osebja, vremenskim dogodkom in predvsem velikemu številu okužb s koronavirusom. Te namreč povzročajo kadrovske težave.

Glavni izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr je prejšnji mesec sicer pojasnil, da pričakujejo rekordno turistično dejavnost, saj se ljudje vračajo k potovanjem, potem ko so se sprostile omejitve za zajezitev covida-19. Lufthansa je v prvem četrtletju prepeljala 13 milijonov potnikov, kar je več kot štirikrat več kot v enakem času lani. Takrat so jih našteli tri milijone.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button