Uncategorized

Zrće tips and tricks: kaj početi podnevi in kaj ponoči

Otok Pag ni znan samo po številnih prelepih plažah, noro dobrih kolesarskih poteh in peščenih uvalah, temveč tudi po številnih svetovno priljubljenih klubih. Dvomim, da za Zrće še nisi slišal. Med poletjem skoraj ne obstaja stavka, ki ne bi vseboval Zrće skupaj s katerokoli narečno verzijo čage (party, gavda, žurka … skratka karkoli). Kljub temu, da ne dvomim, da marsikdo to hrvaško Ibizo pozna bolje kot jaz, sledi nekaj nasvetov, kako »najlažje preživeti« dneve in noči na plaži zabave.

Kaj sploh vemo o Zrćah? No, Zrće so plaža, na kateri se nahajajo vsaj štirje svetovno priljubljeni klubi, kamor se vsakoletno na počitnice odpravljajo tudi turisti iz oddaljenih držav. Zrće so dom kluba Papaya, kluba Aquarius, kluba Kalypso, kluba Nomad ter meni najljubšega kluba Noa. V času poletja, ko sezona zacveti, v Zrčah nastopajo priznani avtorji (kot recimo Steve Aoki, Robin Schulz ali Alle Farben). Hrvaška Ibiza ponuja glasbo za vse okuse, tudi tiste, ki mogoče ne obožujemo zgolj DJ glasbe ali starega rocka.

Zrče skozi celotno sezono ponujajo različne festivale. Festivalske vstopnice omogočajo večdnevni vstop na koncerte, ki se dogajajo po klubih. Kaj v Zrćah najbolj raztura? Odgovor na to je odvisen od tipa glasbe, ki jo posluša vsak posameznik.

Uživaš ob Balkan glasbi? Pojdi na Balkan Wave! Ti je všeč Tech-House? Hideout festival te kliče! Večje vprašanje pa je, ali se v Zrćah dogaja kaj tudi čez dan? Seveda, kopanje med belimi kamenčki!

Kako zapolniš svoje dneve?

Plaža Zrće je odprta cel dan in celo noč, tako da se lahko za skok v vodo odločiš tudi ob štirih zjutraj. Res pa je, da lahko svoje dneve izkoristiš drugače. V sklopu Zrć lahko preizkusiš tudi neznane vode. Si se kdaj že peljal z jetskiem ali šel na bunjee jumping? Zrće ti prav tako omogočajo vožnjo nad morjem s padalom, glavna atrakcija pa je party boat.

Za jetski sicer potrebuješ izpit, če obvladaš vožnjo čolna, definitivno lahko obvladaš tudi to. Za bunjee jumping na srečo ne potrebuješ dodatnega znanja, le željo po adrenalinu. Nove stvari moraš izkusiti, tudi če ti mogoče ne bodo všeč. Če se odločiš za počitnice v Zrćah, se prepusti toku in preprosto uživaj. Tam lahko pozabiš na probleme sveta.

Kako pa se lahko zabavaš na party boatu? Nasprotno s prepričanjem mnogih, ne gre zgolj za triurno nepremično stanje na ladji. Premikaš se več, kot bi mislil, še posebej, če vzameš paket, ki ti ponuja neomejeno količino pijače. Interakcija z drugimi je samoumevna, ampak, kaj je boljšega kot petje v družbi tistih, ki pesmi poznajo? Če si odprt, spoznaš veliko novih ljudi. Svetujem ti le, da se za party boat odločiš v času festivala, ki vrti tebi priljubljeno glasbo. Kako pa sploh deluje? Prične se v Novalji in konča v Ibizi (če se za to odločiš), kjer potem sledi tudi after.

After traja okoli tri ure in se ponavadi konča pred pričetkom prvih koncertov. Na žalost party boat ne omogoča prostega vstopa na sledeči nočni event, iz lastne izkušnje pa ti povem, da se definitivno splača!

Če ti med zabavo na party boatu ostane čas, lahko okoli sebe opazuješ ostale prelepe otoke.

Festival tu, festival tam!

Stvari so preproste, vsak teden se nekaj dogaja. Vse se prične s Spring Breakom in konča prvi teden septembra. V tem času lahko poslušaš vse, kar ti poželi srce. Najbolj zanimivi eventi so recimo: Spring Break, Balkan Wave, Austria goes Zrće, Summer Peak festival in številni drugi. Vse je odvisno od tvojega glasbenega stila.

Festivali potekajo v vseh klubih, vendar mnogi glavni avtorji ponavadi nastopajo v klubu Noa. Ravno to pa je eden izmed razlogov, zakaj je Noa prvi klub na moji listi. Ker leži na vodi, omogoča tudi skok v vodo direktno iz kluba. Ali pa obratno, med plavanjem preprosto priplavaš do kluba na hiter koktajl.

Zrće pa so prelepe tudi ob slabšem vremenu.

Nekaj nasvetov za nočni čas

Če nisi kakor jaz in greš v Zrće le enkrat v življenju, te cene verjetno ne bodo motile. Preprosto povedano, preživeti celo noč v Zrčah terja davek na denarnico. Zato pa smo mi, redni obiskovalci, našli nekaj hackov. Sledi nekaj splošnih nasvetov.

  1. Če veš, da boš celo noč preživel na zabavi, jej doma, saj boš tako imel več energije, prav tako pa ne boš čutil/-a potrebe, da si kupiš burger ob štirih zjutraj na prvi stojnici poleg Aquariusa.
  2. Enako velja tudi za pijačo. Čas za druženje ob kozarčkih raje izkoristi doma, saj ti cenovno zelo pomaga. Samo za vodo boš dal okoli 3 evre. Ko prideš v Zrće, torej le uživaj.
  3. Poskrbi za zdravo hidracijo in pazi na svoj kozarec.
  4. V Zrće se ne odpravljaj sam/-a. Vse je boljše ob družbi in je tudi bolj varno!

Razpored festivalov je napisan na njihovi spletni strani, tako da za več informacij klikni tukaj.

Iva KNEZ
Iva KNEZ

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button