Priložnosti

Razpis: Urednik spletnega portala Dostop.si

Iščemo urednika oz. urednico največjega informacijskega portala za mlade v Sloveniji Dostop.si. Če redno spremljaš različne spletne medije, znaš oceniti, katera informacija je pomembna za mlade, in imaš organizacijske sposobnosti, potem ne oklevaj in se prijavi.

Portal Dostop.si deluje že več kot 10 let. Na portalu so začeli mnogi novinarji, snemalci in fotografi, ki še danes (če so se odločili za to karierno pot) delujejo v medijih. Mnogo zaslug za to si lahko pripišejo tudi dosedanji uredniki, ki so jim dodeljevali naloge, jih pri njihovem delu usmerjali in jih ob pomoči odgovornega urednika mentorirali.

Kaj so naloge urednika?

Urednik opravlja dela po navodilu odgovornega urednika, pri tem pa se pričakuje, da ima tudi svoje ideje. Ideje, ki niso le v koraku s časom, ampak so tudi futuristične in so (lahko) “trendsetter”. Razdeljevanje nalog, koordinacija dela, vodenje ekipe novinarjev, fotografov in snemalcev, tudi to so naloge urednika. Da bi lahko opravljal naloge iz prejšnjega odstavka, pa mora poznati aktualno študentsko problematiko (tako lokalno kot nacionalno) in biti na tekočem z mladinskim dogajanjem v Mariboru.

Kdo je lahko (tudi) urednik?

Iščemo zanesljivo, odgovorno in precizno osebo, ki ima vsaj leto in pol izkušenj v novinarstvu (obvezno na področju pisanja, poznavanje fotografije in montaže videa je zaželeno) in pozna trende na področju spletnih medijev. Iščemo super osebo, ki ji timsko delo ni tuje in ki je hkrati lahko “leader” in “follower”. Organizacija dela je nekaj, kar ji je “by the way”, ne pa da ji vzbuja občutek, da opravlja Sizifovo delo. Urednik je lahko nekdo, ki ima WordPress in optimizacijo člankov (SEO) za zajtrk, Office365 za kosilo, družbena omrežja (Facebook, Instagram …) pa za večerjo. O obvladovanju slovnice in slovenskega pravopisa ne bomo izgubljali besed, ker to je samoumevno. Kandidat oz. kandidatka mora imeti slovensko državljanstvo in bo še vsaj dve leti imel/-a status študenta Univerze v Mariboru.

Kaj ponujamo?

Vseh ugodnosti ni mogoče zapisati na eno polo neskončnega papirja. Bomo našteli nekaj stvari, zaradi katerih se je vredno potegovati za to delovno mesto – urednik Dostop.si. Vsekakor gre za izkušnjo, ki je ni mogoče tako lahko dobiti, in takšnih priložnosti je zelo malo. S tovrstnim delom bo tvoj CV zagotovo nekaj posebnega, ko se boš prijavljal na delo za redno delovno razmerje. Mesečni teambuildingi, afterwork brizganec ali hmeljev zvarek, kurjenje maščob zaradi količine smeha, ki spremlja delo z mlado ekipo, in seveda mesečni honorar so še druge stvari, zaradi katerih je to delo sanjsko.

Če je tvoj dogovor bil “Da, da in da!” …

… se prijavi na to delovno mesto. Izpolnjeno prijavnico, življenjepis in motivacijsko pismo (zakaj ravno tebe izbrati v ožji krog) ter primere svojega dosedanjega dela v (spletnih) medijih pošlji na info@dostop.si, in sicer do vključno 10. junija 2019.

 

 Tomislav PETROVIĆ
 Business photo created by freepik – www.freepik.com

Tomislav Petrović

Bivši odgovorni urednik

Sorodni članki

Back to top button