Priložnosti

Razpis: Urednik oz. urednica časopisa Spekter

Si ena izmed tistih oseb, ki raje v roke prime časopis, kot pa da novice išče na spletu? Imaš tak "OCD", da mora vse biti na pravem mestu in popolno? Dvakrat ja? Super! Si na odlični poti, da postaneš urednik Spektra, ker ko je enkrat natisnjeno, potem popravki niso več mogoči.

Medijski center ŠOUM, pod katerega spadajo Spekter, Dijaški Spekter, Organon in portal Dostop.si, objavlja razpis za urednika oz. urednico Študentskega univerzitetnega časopisa Spekter. Spekter izhaja že več kot 20 let. V študijskem letu 2018/2019 izhaja že letnik 23. V vseh teh letih je Spekter pomenil začetek marsikateremu novinarju. Denis Živčec (Večer), Alenka Penjak (Primorske novice), Davorin Ferk (Maribor24, odgovorni urednik) in še mnogi drugi, ki so še danes aktivni v t.i. četrti veji oblasti, so pisali za Spekter. Kljub temu, da smo nanizali (takratne) študente novinarje, so uredniki “strici/tete iz ozadja”, ki novinarjem dajejo navodila in jih mentorirajo.

Koga torej iščemo?

Iščemo zanesljivo, odgovorno in natančno osebo, ki ima veliko mero samoiniciativnosti. Mora biti sposobna povezati ekipo študentov novinarjev, jo motivirati in organizirati delo. Za to pa vsekakor mora biti oseba komunikativna, prijazna in odprta za predloge. Pri opravljanju tega dela mora obvladati slovenski jezik in pravopis ter poznati novinarsko delo in Zakon o medijih. “Last but not least”, oseba, ki se prijavlja na razpis mora imeti slovensko državljanstvo in status študenta Univerze v Mariboru še najmanj do konca študijskega leta 2019/2020.

Kaj dobiš?

Izkušnje in alinejo, ki bo v tvojem CV-ju imela velik pomen, ker boš z njo močno pred konkurenco. Kar dobro, ne? Pazi zdaj. Lahko si “El Jefe” in pravilno vodiš skupino (najmanj) desetih novinarjev. Ni dovolj? Kaj pa to? Urednik je ob izdaji posamezne številke upravičen do pripadajočega študentskega honorarja. Ahaaa, zdaj smo pa tam.

Še imamo tvojo pozornost?

Potemtakem ti ne preostane nič drugega, kot da se prijaviš na to delovno mesto. Izpolni prijavnico in jo skupaj s svojim življenjepisom, motivacijskim pismom in primeri svojega dosedanjega novinarskega (ali pa celo uredniškega) dela pošlji na mc@soum.si, in sicer do vključno 10. julija.

 

 Tomislav PETROVIĆ
 Pexels

Tomislav Petrović

Bivši odgovorni urednik

Sorodni članki

Back to top button