Priložnosti

Ustvarjaj globalne spremembe, postani OZN mladinski delegat 2024

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2024 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s katerim že deseto leto zapored vključujejo mlade v globalne razsežnosti mladinskega delovanja, spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj. Tekom zadnjih desetih let so se slovenski mladinski delegati udeležili zasedanj komisij za človekove pravice v Ženevi in nagovorili 3. odbor Generalne skupščine OZN, udeležili so se številnih konferenc po Evropi in doma.

Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega delegata pri OZN (v nadaljevanju: mladinski delegat).

Prijavnice morajo zaradi berljivosti biti izpolnjene v e-obliki (preko računalnika in ne ročno). Prijavnico skupaj z morebitnimi prilogami najkasneje do vključno ponedeljka, 11. marca 2024, pošlji po e-pošti na naslov prijave@mss.si, s pripisom v zadevi sporočila “MLADINSKI DELEGAT 2024 – IME IN PRIIMEK”. Prijava postane veljavna, ko s tega e-naslova dobiš potrditveno sporočilo.

Prijavnico lahko pošlješ tudi fizično, pri čemer se šteje prijavnica za veljavno, v kolikor prispe na sedež Mladinskega sveta Slovenije (Dimičeva 9, 1000 Ljubljana) najkasneje do ponedeljka, 11. marca 2024, do 15:00. Kasneje prispele prijavnice, četudi so oddane s priporočeno pošto z dnevom oddaje dne 11. marca 2024, bodo zavržene kot prepozne.

Razpis, prijavnico in gradivo za pripravo na usposabljanje najdeš na spletni strani Mladinskega sveta Slovenije.

Predstavitev razpisa na informativnem dnevu

Informativni dan bo potekal v torek, 27. februarja 2024 ob 18:00 na Zoom platformi ter na FB strani Mladinskega sveta Slovenije in je namenjen osnovni predstavitvi razpisa, predstavitvi preteklega dela aktualne mladinske delegatke pri OZN in medsebojni izmenjavi informacij glede izpolnjevanja razpisne prijavnice. Za udeležbo na informativnem dnevu se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca do 26. februarja 2024 do 17:00.

MSS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button