NovicePriložnosti

Prihaja Evropski teden mladih! Kaj se bo dogajalo?

Gre za dogodek, ki ga vsaki dve leti organizira Evropska komisija, da bi proslavila in spodbudila sodelovanje, udeležbo in aktivno državljanstvo mladih po vsej Evropi in širše.

Letošnji Evropski teden mladih bo potekal med 12. in 19. aprilom 2024, kar pomeni, da bo le dva meseca pred evropskimi volitvami, na katerih bomo odločali o prihodnosti naše celine. Osrednja tema bo zato “Izrazite svojo vizijo”, pri čemer bo poseben poudarek na demokraciji in evropskih volitvah.

Sedaj je čas, da se mladi aktivno vključimo in izrazimo svoje stališče ter poskrbimo, da bo naš glas slišan.

6 razlogov zakaj se pridružiti Evropskemu tednu mladih 2024

  1. Evropski teden mladih ponuja priložnost za sodelovati v različnih dogodkih po vsej Evropi in širše, kjer lahko deliš svoje zamisli in se povežeš z drugimi mladimi.
  2. Pridružiš se lahko razpravam o temah, ki so tebi in tvojim prijateljem_icam pomembne. Ne boj se izraziti svojega mnenja in prispevati k oblikovanju boljše prihodnosti.
  3. Priložnost imaš sodelovati v dialogih z oblikovalci_kami politik in nosilci_kami odločanja. Tvoje ideje in predlogi so ključni za oblikovanje politik, ki bodo odražale potrebe in želje mladih.
  4. Izvedel_a boš več o priložnostih, ki jih ponuja Evropska unija, kot so program Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. To so priložnosti, ki lahko spremenijo tvoje življenje in ti omogočijo razvoj osebnih in poklicnih sposobnosti.
  5. Prisluhni zanimivim zgodbam drugih mladih, ki so že aktivno vključeni v družbo in spreminjajo svet na bolje. Njihove izkušnje te lahko navdihnejo in spodbudijo k lastnim akcijam.
  6. Spoznal_a boš, zakaj je tvoj glas ključen za prihodnje evropske volitve. Sodeluj v razpravah, izražaj svoje stališče in ne pozabi glasovati, saj imaš moč, da oblikuješ prihodnost Evrope.

Kaj bo dogajalo v Mariboru?

Kaj vse se bo dogajalo v Evropskem tednu mladih lahko preveriš na koledarju aktivnosti. V Sloveniji je trenutno prijavljenih 79 dogodkov, ki se jih lahko udeležiš, v celotni Evropi pa 820 dogodkov.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button