Novice

Čira, čara, Vilinsko mesto prižiga praznične luči!

Je mesto, kjer domujejo pravljice in pesmi, cirkus in gledališče, radovednost in ustvarjalnost. Je mesto, v katerem verjamemo v dobre vile in dobre može, pravzaprav v vse dobro. Je mesto, kjer plešemo v soju lune in kramljamo ob toplem čaju, obujamo tradicionalne rokodelske veščine in spoznavamo tehnologije prihodnosti. Je mesto, ki najtemnejše zimske dneve objame s prijazno svetlobo. Njegova velika stara vrata na Vetrinjsko ulico odpirajo nasmeh in dobra volja, odprta glava in toplo srce. To je Vilinsko mesto.

Vile in vilinci so tudi letos marljivo zavihali rokave in z izvirno okrasitvijo ozaljšali Vetrinjski dvor. V Vilinskega ga tudi letos začarala praznična osvetlitev. Stotine prijaznih lučk bo zažarelo 30. novembra ob 17.30 uri. Vilinsko mesto bo odprto.

In seveda bo, kot pritiče vilinkam in vilincem, zraven tudi malce čarovnije. Hokus pokus, abrakadabra, prihajajo vrhunski artisti cirkusa Čupakabra! Zaiskrilo se bo in zableščalo, rajalo in smejalo. In da bo večer čisto zares čaroben, se bo med stoletnimi zidovi sukal tudi pravcati vilinski mag – Magic Wladimir.

Za otvoritev koncert

V strnjeno dogajanje Vilinskega mesta bomo skočili 15. decembra ob 18.00, ko bo v Vilinsko mesto stopila ena najzanimivejših in najbolj kakovostnih glasbenih zasedb pri nas, Katalena. Izjemni glasbeniki so se vselej odlično razumeli z otroki. Svoj ustvarjalni navdih namreč črpajo iz bogate zapuščine slovenske ljudske pesmi, kjer je izštevank, napevov in uspavank na pretek.

Več o festivalskem programu in njegovih izvajalcih bodo razkrili 12. decembra ob prijetnem druženju ob vročem čaju in vilinskih piškotih. Smo le v Vilinskem mestu, ali ne?

Narodni dom / MS
Narodni dom

Sorodni članki

Back to top button