Kronika

Trump o evropskih ukrepih za zajezitev koronavirusa: Kaj za vraga delajo?

Ameriški predsednik Donald Trump je v nedeljo med predvolilnim zborovanjem v Michiganu napadel "drakonske" ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa v Evropi. Dejal je, da jih bo posnemal tudi njegov demokratski tekmec Joe Biden, zaradi česar da bo potem ameriško gospodarstvo propadlo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Evropa je uvedla drakonske ukrepe, ampak primeri se povečujejo in smrti se povečujejo,” je dejal Trump pred privrženci v Michiganu. Ta severna zvezna država je ena ključnih, v katerih se bodo lomile torkove predsedniške volitve.

“Zdaj morajo to početi spet od začetka. Kaj za vraga delajo? Mislim, da bom šel tja in jim to razložil,” je še dejal Trump. Hkrati je zagotovil, da sam ne bo nikoli več zaprl javnega življenja.

“Velikim Američanom prinašam povratek in ne bomo imeli več nobenih karanten. To vam lahko rečem. Nobenih karanten,” je še dejal in požel stoječe ovacije množice, ki se je zbrala v podporo ponovni izvolitvi predsednika.

Čeprav so ZDA država z največ potrjenimi okužbami z novim koronavirusom in največ smrtnimi žrtvami zaradi covida-19, je na tovrstnih zborovanjih ogromno Trumpovih privržencev brez zaščitnim mask, socialna distanca se ne upošteva.

Trump v boju z Bidnom glede na javnomnenjske raziskave zaostaja. Zato skuša ta zaostanek v zadnjih dneh še nadoknaditi tudi s silovitimi napadi Bidna in napovedmi, kaj da bo Američanom prinesel njegov poraz in tekmečeva zmaga.

Tudi današnji zadnji dan pred volitvami bo nadaljeval s predvolilnimi zborovanji. Danes bo znova nastopil v Severni Karolini in Michiganu, kjer je bil že v nedeljo. Obiskal pa bo še Pensilvanijo in Wisconsin. V nedeljo je poleg Michigana obiskal še Iowo, Severno Karolino, Georgio in Florido.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button