DeloPriložnosti

Virtualni karierni sejem predstavlja poklice in izobraževanja na spletu

Virtualni karierni sejem 2021 na območju kohezijske regije Vzhodna Slovenija (KRVS) znotraj 8 statističnih regij (Podravske, Pomurske, Koroške, Savinjske, Zasavske, Posavske, Jugovzhodne Slovenije in Primorsko-notranjske) odpira razstavna spletna mesta podjetjem, organizacijam, izobraževalcem in mladim.

Sejem za osnovnošolce in srednješolce

Virtualni karierni sejem bo potekal na skupni spletni platformi, na katero lahko vstopiš preko pred-vstopne strani www.karierni-sejem.si. Virtualni karierni sejem bo za osnovnošolce potekal v času od 15. do 21. novembra 2021, za srednješolce pa med 22. in 28. novembrom 2021.

Lansko leto je sejem potekal le na območju Mestne občine Maribor. Po velikem uspehu pa ga organizatorji letos razširjajo na širše regijsko območje 8 statističnih regij, potekal pa bo tudi na posodobljeni platformi.

Kaj bo Virtualni karierni sejem 2021 ponujal?

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci. Predstavljeni bodo deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za izgrajevanje kompetenc ter lažji prehod med izobraževanjem in trgom dela.

Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. Virtualno okolje bo omogočalo transparenten pregled vsebin, interaktivno sodelovanje, enostavno in zanimivo uporabniško izkušnjo. Hkrati pa virtualno okolje omogoča dostopnost vsebin tudi po zaključku dejanskega sejma. Vsebine vseh razstavljavcev bodo na voljo do 30. septembra 2022, ki vključujejo tudi posnetke webinarjev.

Prav tako bo možno razstavni prostor deliti po socialnih omrežjih ter si ga ogledati brez registracije. Virtualne razstavne enote sestavljajo dvorane, ki so urejene po področjih, dvorane pa nato sestavljajo sejemsko okolje po katerem se lahko gibljejo obiskovalci.

Sejem dopolnjujejo še posebni sejemski prostori za karierno svetovanje ter Info točka, kjer so obiskovalcem na voljo vse informacije in katalog razstavljavcev. Za boljši pregled je ustvarjena tudi izbira ene, ali več regij, s katero bo lahko uporabnik izbiral razstavljavce tudi glede na lokacijo, prav tako je na voljo tudi iskalnik, ki bo uporabniku pomagal do željene vsebine.

Udeležba bo za vse obiskovalce popolnoma brezplačna!

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button