PriložnostiTehnologija

Sodeluj na Arnesovem HackathON-u o uporabi superračunalnikov in odprtih podatkov

Gre za inovativno tekmovanje, ki združuje kreativnost, napredno tehnologijo in sodelovanje, da bi ustvarili rešitve za realne izzive in spodbudili napredek v digitalnem svetu. Namen HackathONa je spodbuditi uporabo superračunalnikov in uporabo odprtih podatkov.

Med 1. in 15. marcem se lahko na HackathON prijaviš ekipno ali samostojno na tej povezavi. Ekipo je smiselno oblikovati na način, da bo v njej vsaj en član, ki so mu domače vsaj osnove programiranja, in da bo v njej vsaj en član z družboslovnim znanjem, da boste lahko smiselno zagovarjali družbeno koristnost vaše rešitve.

Ker je del ocenjevanja rešitev na HackathONu tudi predstavitev rešitve v živo, je dobro, da imate v ekipi vsaj nekoga, ki je vešč javnega nastopanja in zna privlačno predstavljati rezultate, tudi če so ti bolj znanstveno-raziskovalne narave. Vizualizacije in kreativnost pa so vedno dobrodošle za piko na i. Ekipo lahko sestavlja 3 do 5 članov.

hackaton

Prvi krog tekmovanja bo potekal 4. aprila na UL FRI. Zaključni dogodek finalistov bo potekal na konferenci Dnevi slovenske informatike v Grand Hotelu Bernardin Portorož 13. in 14. maja! Časovnico najdete na tej povezavi.

Dogodek organizirajo: Arnes, Slovensko društvo INFORMATIKA, Odprti podatki Slovenije, Slovenska skupnost odprte znanosti, SLING, UL FRI, UNESCO.

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button