Priložnosti

Izbrišimo sovražne grafite z mariborskih mestnih pročelij!

Pri Društvu IndiJanez in Zavodu PIP so staknili glave in se odločili za skupno akcijo odstranjevanja sovražnih grafitov iz mestnih pročelij Maribora. Zato potrebujejo tvojo pomoč.

Grafiti so doma praktično v vsakem mestu. V veliko primerih gre za ulično umetnost, svojevrsten izraz, ki predstavlja pomemben del lokalne kulture. Žal pa je veliko grafitov tudi nestrpnih in sovražnih: to so napisi, upodobitve in simboli, ki vsebujejo sovražni govor, nasilno retoriko in druge nesprejemljive oblike izražanja, ki spodbujajo k diskriminaciji. Nestrpnost izražajo tudi številni grafiti na mariborskih ulicah, ki pa na odstranitev pogosto čakajo predolgo.

Iščejo prostovoljce, ki bi pomagali pri beljenju ali prerisovanju grafitov

Pri Zavodu PIP in Društvu IndiJanez so se tako odločili, da mesto vsaj delno očistijo nestrpnosti in skupaj organizirajo akcijo odstranjevanja sovražnih grafitov.  Z aktivnostjo, ki poteka na pobudo Zavoda PIP, obujajo akcijo Društva IndiJanez v okviru katere so v preteklosti s pomočjo prostovoljcev prebelili kar nekaj grafitov s sovražno, nasilno ali diskriminatorno vsebino.

Za vse potrebne materiale poskrbi organizator

Po vzoru preteklih akcij tudi tokrat iščejo prostovoljke in prostovoljce, starejše od 15 let, ki bodo pomagali pri izvedbi projekta. Vse, ki želite prispevati ki čistejšim in prijaznejšim ulicam, torej vljudno vabijo, da se pridružite njihovi čistilni akciji: za materiale in vse potrebno bosta poskrebeli njihovi ekipi, potrebujejo le tvojo zavzetost in pridne roke. Skupaj boste poiskali grafite na različnih lokacijah po mestu ter jih prebelili oziroma prekrili.

Organizatorji bodo prav tako pozvali odločevalce in javnost, da na različne oblike izrazijo podporo oziroma se pridružijo akciji.

Prijaviš se tako, da izpolniš ta obrazec.

Po zaključenih prijavah bodo vse zainteresirane preko elektronske pošte obvestili o nadaljnjih korakih in podali potrebna navodila.

Zavod PIP, Društvo IndiJanez
Zavod PIP, Društvo IndiJanez

Sorodni članki

Back to top button