Zdravje

Spomladanska študentska krvodajalska akcija

Častim ½ litra! v Mariboru

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih; v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v UKC Maribor.

 

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih

  • 8. aprila 2019, od 9:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor);
  • 9. aprila 2019, od 8:00 do 14:00, krvodajalska akcija bo potekala v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor).

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo, ki ga podarja ŠOUM. Tudi letos bo v sodelovanju z Društvom Epruvetka možen vpis za darovanje kostnega mozga, v sodelovanju z Rdečim križem pa bodo na voljo pristopne izjave za darovanje organov ter tkiv po smrti.

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor. ŠOUM krvodajalske akcije organizira že 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. Vseslovenska organizacija študentskih krvodajalskih akcij pod geslom »častim pol litra« se je začela leta 2008. Od tedaj je samo v Mariboru kri darovalo več kot 3.500 študentov.

 

ikona pisec ŠOUM
ikona fotograf arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button