KulturaPriložnosti

Pomeri se na mariborskem predizboru za državno prvenstvo v slamovski poeziji

Na literarnem dogodku v atriju Vetrinjskega dvora (Vetrinjska ulica 30, Maribor) bodo v petek, 25. avgusta 2023, gostili mariborski predizbor državnega prvenstva v slamovski poeziji, na katerem bodo dobili dva finalista, ki se bosta 6. oktobra na osmem državnem prvenstvu v slamovski poeziji v Novem mestu potegovala za naziv državnega prvaka oz. prvakinje.

Pred državnim prvenstvom bo slovenska mreža partnerjev na področju slam poezije SloSlam, ki je bila ustanovljena leta 2016 (pod imenom SiSlam) in je usmerjena v razvoj, popularizacijo in promocijo slam poezije v Sloveniji ter v izobraževanje in izpopolnjevanje znanja ter veščin umetnikov, ki ustvarjajo na tem področju, organizirala še štiri predizbore. Ti bodo potekali:

  • v Celju (v organizaciji pisateljskega društva in knjižnice Celje, v kavarni Miško Knjižko, 30. avgusta),
  • v Novem mestu (v organizaciji založbe in knjigarne Goga, na Glavnem trgu, 15. septembra),
  • na Ptuju (v organizaciji društva Slamuraji, v Kavarni Bodi, 29. septembra),
  • ter v Kranju (v organizaciji Layerjeve hiše v njihovih prostorih, 30. septembra).

Mariborski predizbor v pesniškem slamu organizirata Mladinski kulturni center Maribor in pesniško društvo Slam zverine v partnerstvu z Narodnim domom Maribor in KUD Codo. Dogodek bo potekal v obliki tekmovanja, na katerem bosta žirija in publika ocenjevali nastope prijavljenih pesnic in pesnikov. Nastopi bodo potekali v treh tekmovalnih krogov, na katerih nastopajoči in nastopajoče brez uporabe kostumov in rekvizitov predstavijo svoje avtorske pesmi, podrobni pravilnik tekmovanja je dosegljiv na spletnih straneh organizatorjev.

Nastope bo ocenjevala žirija občinstva ter vabljena žirija: pesnica in antropologinja Nežka Struc, pesnica in literarna kritičarka Tonja Jelen ter Blendor Sefaj, igralec, improvizator, stand-up komik in zmagovalec prvega slam večera Ožuljeni jezik v Mariboru. Dogodek bo moderirala Mojca Frim. Za nastop se lahko prijavite na ozuljenijezik@gmail.com, preko ZS sporočila na facebook strani Slam zverine, ali v Vetrinjskem dvoru, pol ure pred pričetkom dogodka.

Dodatne informacije: matic.acko@gmail.com, petra.kolmancic@mkc.si

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button