KulturaScena

KUD Coda in (Z)mešani festival: glasba vseh okusov

V Mariboru se je odvijal že četrti KUD Codin (Z)mešani festival, ki je Vetrinjski dvor napolnil z zvoki glasbe, smeha in zabave.

Topel junijski vikend je bil v Mariboru tokrat poln glasbe, smeha in zabave. Odvijal se je namreč (Z)mešani festival v organizaciji Kulturnega umetniškega društva (KUD) Coda. Festival, ki je letos potekal že četrto leto zapored, se je odvijal med 16. in 18. junijem ter v središče Maribora pripeljal glasbenike, poete, komike in vse tiste vmes.

Nastop učencev KUD Coda je potekal tudi v sklopu festivala Slovenski dnevi knjige in se je zato odvijal na Grajskem trgu.

Poet tu, komik tam

Festival je svojo otvoritev dočakal v četrtek, 16. junija, v Vetrinjskem dvoru. Kot prva je obiskovalce  pričakala Nina Medved z ustvarjalno delavnico Drseča pesem. Sledil ji je koncert KUD Codove skupine Vokalke, ki so Vetrinjski dvor napolnile z glasbo ljudskega izročila. Po njihovem odhodu je dvorišče napolnila zborovska glasba iz grl Mešanega pevskega zbora KUD Coda, s sodobnejšo pop in rock glasbo pa je njihov nastop dopolnjeval duo Elysian.

Po koncertu je sledil kratek komični predah, ko so se Tinu Vodopivcu pridružili David Gorinšek, Matevž Baloh in Matic Potočnik na (Z)mešanemu stand upu. Večer je glasbeno zaokrožil še nastop neo-soul skupine freekind.

Mladi so pokazali svoje glasbene talente, med drugim tudi violinsko izvedbo pesmi skupine One Direction – What Makes You Beautiful.

Ekologija in glasba

Naslednji dan je obiskovalce v Vetrinjskem dvoru pričakala ustvarjalna reciklažna delavnica. Tam so se lahko naučili ustvariti denarnico iz embalaže kave. Preostanek popoldneva in večera pa so se obiskovalci lahko popolnoma prepustili glasbi.

Kot prvi glasbeni ustvarjalci so nastopili učenci KUD Coda, ki so pokazali začetke svoje glasbene kariere. Sledil jim je koncert programa Skupinska igra KUD Coda, temu pa je še koncert vipavske skupine Jet Black Diamonds, ki so bili zmagovalci lanskega Šourocka. Večer so zaključili učenci DJ šole Alphawave z Dj After Partyem.

KUD Coda je s koncertom svojih mladih talentov zaključil tudi njihovo glasbeno pot za to šolsko leto.

Naj igra ukulele

Zadnji dan dogodka so otvorili učenci KUD Coda, ki so prav tako nastopali v okviru festivala Slovenski dnevi knjige. Skozi celotno popoldne je bilo slišati še zvoke ukulele, saj so se vrstile ukulele delavnica, nastop edinega slovenskega ukulele orkestra NoStress Ukestra, ukulele open mic in Ukulada, nastop ambasadorke Flight ukulel Adi Lovenjak. V španskih ritmih nas je z ukulele zavrtel tudi Dani Usero.

Ponovno je bilo slišati tudi koncert udeležencev programa Skupinske igre KUD Coda ter koncert kantavtorice, pevke in pianistke Taje Božič, bolj znane samo kot TAJA. Večer, in s tem (Z)mešani festival, pa so ponovno zaključili mladi talenti DJ šole Alphawave.

Marina Bajić
Marina Bajić

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button