Kultura

Balet in metal: v Birminghamu pripravljajo balet na glasbo Black Sabbath

Balet in heavy metal se na prvi pogled morda ne zdita združljiva, a ravno to je mešanica, ki jo bodo septembra preizkusili v Birminghamu, kjer bodo uprizorili predstavo na glasbo zasedbe Black Sabbath. Vsebovala bo osem skladb skupine in glasbo po tem navdihu.

Balet sta ustvarila direktor Kraljevega baleta v Birminghamu Carlos Acosta in član skupine Black Sabbath Tony Iommi, poročajo tuji mediji. Zadnji je izrazil upanje, da bo zgodba pritegnila tako njihove oboževalce kot ljubitelje baleta.

Spektakularna predstava, kot jo napovedujejo, bo združila ples in izvirne posnetke Black Sabbath, kot sta Paranoid in Iron Man, v orkestrirani različici, ob tem pa bo vključevala še nova orkestrska dela, ki so nastala po navdihu heavy metal zvoka. Glasbo bo v živo izvajal simfonični orkester Kraljevega baleta Birmingham.

Celovečerni balet v treh dejanjih bodo od 23. do 30. septembra prikazovali na hipodromu v Birminghamu. Po enotedenski izvedbi bo nato gostoval še v Plymouthu in Londonu.

V sporočilu za javnost, ki je napovedal produkcijo, je Iommi povedal: “Nikoli si nisem predstavljal, da bi Black Sabbath združil z baletom, a lepo zveni.”

Acosta je o baletu Black Sabbath razmišljal, odkar je prvič prispel v Birmingham na začetku leta 2020, tik pred začetkom pandemije covida-19. Po njegovih besedah so Black Sabbath verjetno največji izvozni izdelek Birminghama, zato ga je pritegnila zamisel o sodelovanju oziroma združevanju nečesa, kar bi se morda veliko ljudem zdelo malo verjetno.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button