KulturaPriložnosti

Mladi umetniki pozor! Bite of Art vabi k sodelovanju

Mladi zmaji, v sodelovanju s partnerskimi organizacijami iz Španije, Belgije in Srbije v okviru projekta Bite of Art 2.0 objavljajo odprti mednarodni poziv za mlade, nadarjene umetnike (18-35 let), za sodelovanje pri oblikovanju prihodnosti evropske celine in naslavljanje vprašanja okolja in podnebnih sprememb preko družbeno angažirane sodobne vizualne umetnosti.

Projekt BITE OF ART bo podprl 4 družbeno angažirane sodobne vizualne umetniške performanse mladih umetnikov iz različnih evropskih držav. Performansi morajo nasloviti izzive in vprašanja, povezana z okoljem in podnebnimi spremembami.

Izvedba performansov je načrtovana med 9. in 13. oktobrom 2023 na ulicah Ljubljane, v okviru festivala “Prihodnost Evrope: Zelena koda”. Vsi performansi bodo posneti in bodo postali del stalne turneje BITE, dostopne obiskovalcem preko aplikacije BITE.

Rok za oddajo prijav je 10. julij 2023. Več informacij o razpisu najdeš tukaj, na naslednjih povezavah pa tudi prijavnice za samostojne umetnike in umetniške kolektive.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button