Šport

Messi in Barcelona se bosta najverjetneje razšla s pomočjo sodišča

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je vodstvu Barcelone po faksu poslal sporočilo, da želi enostransko odpoved pogodbe.

Mediji, ki se sklicujejo na vire iz katalonskega kluba, poročajo, da so Messijevi odvetniki katalonskemu velikanu po faksu poslali sporočilo, da njihov klient želi enostransko prekinitev pogodbe v skladu s klavzulo, ki se je iztekla 10. junija. V Barceloni menijo, da ima 33-letni Messi veljavno pogodbo z njimi do 30. junija 2021.

Pri vsem tem pa je treba upoštevati to, da je letošnja nogometna sezona precej nenavadna. Pandemija koronavirusa je imela vpliv tako na špansko prvenstvo, kot tudi na Ligo prvakov, ki se je zaključila šele 23. avgusta.

Kot zanimivost pa še to. Na strani Argentinca je tudi argument, da je klavzula napisana v duhu, da odločitev lahko sprejme v nekaj tednih po koncu sezone. Obstaja pa tudi dokument, ki sta ga podpisali FIFA in Barcelona, ki izraža prepričanje, da se sezona konča šele, ko je odigrana zadnja tekma.

Barcelona je svoje stališče sporočila Messiju in njegovemu osebju. Obenem pa so zraven dopisali, da upajo, da bo svojo kariero zaključil na Camp Nou. Jasno je torej, da sta Messi in Bareclona na različnih bregovih. Zato se bo zadeva najverjetneje reševala na sodišču, poroča španska Marca.

Messi oz. odkupna klavzula težka 700 milijonov evrov

Messijeva odkupna klavzula je težka kar 700 milijonov evrov. Dejstvo pa je, da Messi prejema tudi zelo visoko plačo. Posledično si zato Messija lahko privošči le malo klubov. Med resnimi kandidati so tako le milanski Inter, Paris Saint-Germain in Manchester City.

Nogometni svet se je odzval na dogodek Messi – Bareclona. Skupina Messijevih podpornikov se je zbrala pred Camp Nouvom in zahtevala, da predsednik kluba Josep Maria Bartomeu odstopi. Protestnike je pregnala policija, povod za to pa bi naj bila pravila koronavirusa oz. prepoved množičnih zbiranj. Messija je podprl tudi dolgoletni prijatelj in nekdanji kapetan Barcelone Carles Puyol. Ta je na svojem Twitterju zapisal “Vse spoštovanje, Leo. Vedno boš imel mojo podporo, prijatelj.”

 DOSTOP.si, STA
Pixabay, Кирилл Венедиктов / CC BY-SA 3.0 GFDL, Pixabay, SeekLogo

Sorodni članki

Back to top button