Šport

Tour de France se nadaljuje po testiranjih za novi koronavirus

Vsi kolesarji ter osebje 22 ekip, ki letos sodelujejo na francoski pentlji, so morali opraviti bris na novi koronavirus. Kot poroča francoski športni dnevnik L'Eguipe, nihče med kolesarji, med katerimi sta v ospredju svetovne javnosti po devetih etapah Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar, ni pozitiven.

V skladu s protokolom organizatorjev najprestižnejše kolesarske dirke na svetu ASO, so morali vsi kolesarji in člani 22 moštev Tour de Francea, torej 650 ljudi, med nedeljo in ponedeljkom opravili test PCR, namenjen odkrivanju okužb z virusom sars-cov-2.

Test je opravila premična zdravstvena enota Unilaba, ki je delovala v Pauju pred začetkom devete etape, to sta z dvojno zmago osvojila Pogačar in Roglič, ter v La Rochelleju na prvi prost dan v ponedeljek.

Organizatorji so vzorce z rezultati sprva poslali glavni zdravnici Toura Florence Pommery, nato pa jih je ta predala organizatorjem (ASO) ter Mednarodni kolesarski zvezi (Uci), ki nadzira postopek.

Danes, manj kot dve uri pred začetkom desete etape Ile d’Oleron – Ile de Re, je sporočilo za javnost razbremenilo udeležence dirke: noben kolesar ni bil pozitiven.

 

 STA
Team Jumbo-Visma cycling

Sorodni članki

Back to top button