Novice

Študentska organizacija Slovenije z novim vodstvom

Na 41. redni seji Skupščine Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), ki je zaradi omejitev gibanja in zbiranja oseb ob sklicu seje tudi letos potekala v digitalni izvedbi, je bila za novo predsednico ŠOS imenovana doktorska študentka Marike Grubar. Za generalnega sekretarja je bil imenovan Rok Petrič, potrjene pa so bile tudi spremembe nekaterih aktov ŠOS.

Člani Skupščine Študentske organizacije Slovenije so na 41. redni seji, ki je v digitalni obliki potekala danes, 23. februarja 2021, imenovali novo predsednico. To je postala Marike Grubar, študentka doktorskega študija programa Humanistika in družboslovje – Sociologija kulture Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V svoji predstavitvi se je zavzela za kakovostno digitalizacijo izobraževanja, ustrezno financirano in dostopno javno visoko šolstvo, za izboljšanje politik na področju duševnega zdravja študentov ter bivanjsko problematiko študentov in dvig višin štipendij.Skupščina je prav tako imenovala novega generalnega sekretarja ŠOS, ki je postal Rok Petrič, ki trenutno sicer opravlja delo generalnega sekretarja Športne zveze Univerze v Ljubljani. V svojem programu je med prioritete postavil digitaliziranje poslovanja, pridobivanje dodatnih sredstev preko trženja in prijavljanja na razpise ter organizacijo dela strokovnih služb ob dodatnih pooblastilih, ki jih v prihajajočem obdobju prejema ŠOS.Prav tako je bilo potrjeno poročilo Nadzorne komisije ŠOS ter Finančni načrt ŠOS za leto 2022, sprejete pa tudi nekatere spremembe in dopolnitve aktov.

Marike Grubar, nova predsednica:

Hvaležna sem za podporo, ki mi jo je namenila Skupščina Študentske organizacije Slovenije. S svojim vodenjem želim prispevati k temu, da bi v naslednjem mandatu nadaljevali močno zagovorniško vlogo in z zasledovanjem dosegljivih in aktualnih ciljev, ki so in bodo relevantni za študentsko populacijo. Poleg aktivne vloge študentskih predstavnikov in predstavnic vidim pomembno vlogo tudi v pogosto manj vidnih in manj izpostavljenih členih študentskega organiziranja. Vidim jo v vseh študentkah in študentih. Želim si, da bi študentke in študenti redno vzpostavljali stik s ŠOS in se na nas obračali tako s svojimi vprašanji in težavami kot s predlogi o področjih, ki jih bi še bilo potrebno urediti, izzivih, ki bi jih bilo treba nasloviti, idejami o projektih, ki bi jih lahko ŠOS izvajala. Vse našteto bo pomembno prispevalo k temu, da bo ŠOS lahko še naprej zasledovala dobrobit vseh študentk in študentov.

ŠOS
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button