Šport

Univerze se bodo v futsalu in odbojki pomerile za državnega univerzitetnega prvaka

V Maribor bodo v sredo, 24. maja, pripotovale športne ekipe iz vseh treh slovenskih univerz: Univerze v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem. Potekalo bo namreč Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki in futsalu.

Ekipe se bodo pomerile v futsalu in odbojki za ženske in moške. Dogodek, ki ga organizira Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), izvaja pa Univerzitetna športna zveza Maribor (Zdrava Zabava), bo potekal hkrati v Športni dvorani Vrbanska in v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja. Na Vrbanski bodo po zraku letele odbojkarske žoge, v UŠC pa se bodo tresle futsalske mreže.

Prve ekipe bodo na igrišči stopile ob 18. uri, predvidoma pa bodo tekme trajale vse tja do 21. ure. Futsalske tekme v UŠC Leona Štuklja se bodo igrale v formatu dvakrat po 15 minut. Vse tekme se igrajo v skladu s pravili NZS in FIFA.

Tudi odbojkarji in odbojkarice bodo s tekmami začeli ob 18. uri, igrali pa bodo na 2 dobljena seta do 25, tretji set se bo odigral do 15. Tekme se igrajo po pravilih FIVB in OKS.

Točen urnik in razpored tekem bo znan v torek, 23. maja, ko bo opravljen žreb ekip. Tekmovalnemu delu bo sledila tudi podelitev, ki bo potekala v dvorani ŠTUK takoj po zaključku prvenstva.

državno prvenstvo, susa, zdrava zabava, futsal, šport
Tako so na DUP 2019 igrale odbojkarice.

Pridi navijat!

Igralci bodo izjemno veseli podpore s tribun, zato se pridruži ekipam in navijaj za svojo univerzo. Za več informacij in točen razpored tekem spremljaj spletne kanale Zdrave Zabave (Facebook, Instagram, spletna stran).

Uredništvo DOSTOP.si
Arhiv SUSA

Sorodni članki

Back to top button