ŠportVideo

Košarka, odbojka in futsal na enem mestu

Zdrava zabava je že tradicionalno organizirala oktobrske turnirje.

Mariborski študenti s(m)o znani po tem, da radi žurajo, vendar Zdrava zabava vedno znova dokazuje, da s(m)o dobri tudi v športu. Ravno zato že nekaj let zapored ob pričetku leta organizira set turnirjev za študentske ekipe.

V dvorani Vrbanska se je že v ponedeljek zbralo nekaj športnikov, natančneje namiznih tenisačev in badmintonistov, ki so se pomerili po dolgem poletju. Najboljši v badmintonu je bil Uroš Burjek, v namiznem tenisu pa Jan Pleterski.

Tekme v košarki so trajale 10 min oz. dokler ekipa ni dosegla 21 točk.

V torek pa je bil obisk nekoliko večji, saj so potekali turnirji bolj »klasičnih« športov, ki so med študenti tudi bolj priljubljeni. Ekipe so se lahko prijavile na odbojko, futsal ali pa košarko 3×3. Zdrava zabava celo leto skrbi za športno aktivnost študentov, še posebej pa nanjo opozarjajo v začetku leta, z akcijo Oktober – mesec brezplačnega športa.

 

Na zmagovalni oder so stopili Laško, Blackjack in Team Cviček

Na turnirju odbojke so se zbrale štiri ekipe, ki so za naslov zmagovalca odigrale šest tekem. Ekipe so bile mešane, pravila pa so določala, da je v vsakem trenutku na igrišču vsaj ena oseba drugega spola. Čeprav so bile sestavljene le iz štirih igralcev, pa so bile tekme enako dolge kot tiste, ki jih igrajo profesionalni odbojkarji. Za zmago je morala ekipa doseči 25 točk in nasprotnike premagati v dveh setih. Najbolje se je odrezala ekipa Laško, drugo mesto so dosegli Mr. Worldwide, tretje pa Karate špiričrčk.

V futsalu je zmagala ekipa Blackjack.

V drugem sektorju dvorane je potekal futsal turnir, na katerega se je prijavilo sedem ekip. Tekme so bile sestavljene iz dveh polčasov po 10 minut, ekipe pa iz treh nogometašev in golmana. V fantovski družbi se je odlično znašlo tudi dekle, ki je zaigralo za eno izmed ekip. Najbolj uspešni so bili Blackjack, ki so v finalu premagali Mb, v tekmi za tretje mesto pa je zmagala ekipa Bangladeš.

|Na turnirju v odbojki so lahko sodelovale mešane ekipe, sestavljene iz štirih članov. 
| V košarki 3×3 je slavila ekipa Team Cviček, drugo mesto so dosegli Stock 84, tretji pa Liter liter.

  Na desni tretjini dvorane pa so gledalci spremljali turnir v košarki 3×3. Nanj se je prijavilo osem ekip, ki so za zmago morale doseči 21 točk ali pa po 10 minutah igre ostati v prednosti. Način 3×3 se igra na en koš, ki ga ekipi izmenično branita in napadata. Team Cviček je brez težav pometel s konkurenco in v finalu premagal še eno znano pijačo, Stock 84, ki je tako dosegla drugo mesto. Očitno so se študentski košarkarji že pripravljali na torkovo nočno popotovanje, saj je tretje mesto dosegla ekipa Liter liter.

   

  Konec novembra se prične liga

  Z odlično izpeljanim turnirjem petih športov je Zdrava zabava naredila uvod v Študentsko športno ligo, ki se bo pričela 21. in 22. novembra 2018 s prvimi tekmami v fustalu in odbojki. Tekme futsala bodo na sporedu ob torkih zvečer, odbojkarji pa bodo vse do konca februarja tekmovali ob sredah. Takrat bo odbojko nadomestila Študentska košarkarska liga, ki bo skupaj s futsalom potekala vse do konca študijskega leta.

   

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Vid JERČIČ
  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVEC

  Sorodni članki

  Back to top button