Kultura

Amazon bo kot nadaljevanje posnel serijo Blade Runner 2099

Po dveh filmih Iztrebljevalec (Blade Runner) je ponudnik pretočnih vsebin Amazon Prime Video sedaj napovedal še serijo. Pri seriji z naslovom Blade Runner 2099 bo Ridley Scott, ki je režiral prvi film iz leta kot 1982, sodeloval kot izvršni producent.

Scottov film Blade Runner sodi med “največje in najvplivnejše znanstvenofantastične filme vseh časov”, je za Hollywood Reporter povedal Vernon Sanders, podpredsednik podjetja Amazon Studios.

Prvi Blade Runner iz leta 1982, ki ga je režiral Ridley Scott, je bil postavljen v Los Angeles leta 2019. Nadaljevanje, ki ga je režiral Denis Villeneuve, se je dogajalo tri desetletja pozneje. V nadaljevanju je moral policist K razrešiti skrivnost, ki utegne ostanek civilizacije spremeniti v kaos. Ključ do rešitve pa je tudi v iskanju Ricka Deckarda, ki je pred tridesetimi leti skrivnostno izginil.

V prvem filmu je iztrebljevalca Deckarda upodobil Harrison Ford, ki se je spopadal z umetno ustvarjenimi ljudmi. V nadaljevanju filma je tisti, ki se je spopadel s t.i. replikanti, Ryan Gosling kot policist K, kot Deckard je ponovno nastopil Ford.

Naslov načrtovane serijenakazuje, da bo dogajanje postavljeno v leto 2099. Scenarij bo prispevala Silka Luisa, vsebina in igralska zasedba pa zaenkrat ostajata skrivnost.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button