Glasba

Šourock 2021 znova z gledalci! Zmagovalci so Jet Black Diamonds

Glasbeni natečaj Šourock je letos spet doživel izvedbo, kot se za rockovske dogodke spodobi – nastopajoče so poslušalci ponovno lahko spremljali v živo. Po treh odličnih večerih predizborov in seriji nastopov izvrstnih mladih glasbenikov je v finalu naziv Bend Šourocka 2021 prejela skupina Jet Black Diamonds.

Tudi letos je natečaj mladih glasbenih skupin Šourock potekal v jesenskem času. In kot v preteklih letih je za organizacijo poskrbel Oddelek za interesne dejavnosti študentov Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM).

Po treh večerih predizborov, na katerih se je predstavilo 15 skupin, je sledil veliki zaključek: finalni večer. Na njem se je predstavila četverica bendov, Ice on Fire, Žavbi Brothers, Jet Black Diamonds in Manifest. Laskavi naziv “Bend Šourocka 2021” pa so prejeli fantje iz Ajdovščine, Jet Black Diamonds.

Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov
Udarnim nastopom finalistov je sledil nastop Benda Šourocka 2020, Strawberry Blondes.

Štirje bendi finalisti so se po odličnih predstavitvah na septembrskih predizborih komisiji in publiki predstavili še na finalnem večeru. Pridružili so se jim tudi lanskoletni zmagovalci, Strawberry Blondes, ki so nastopili po četverici finalistov in zmagovalcem ob koncu večera tudi častno predali pokal.

Novo v družbi starega: mladi bendi in stara muzika

Kot običajno je finaliste čakala posebna naloga. V svoj večerni repertoar so morali poleg skladb, ki so jih izbrali sami, vključiti tudi priredbo ene izmed slovenskih pesmi. Komisija jim je ponudila izbiro med Poletno nočjo, Vse je lepše, ker te ljubim, Ljubezen ne stanuje tu in Vsak je sam.

In veliki finale se je začel: 3, 2, 1 – sklepno dejanje Šourocka 2021

Dvorana Štuk se je ob začetku nastopov hitro napolnila, za vse bolj oddaljene pa je bil na voljo tudi livestream oz. ogled na daljavo.

Kot prvi so udarno začeli novomeški hardrockerji Ice on fire, ki kot skupina ustvarjajo že od leta 2013. Predstavili so svoje avtorske skladbe, za priredbo pa izbrali Hazardov Vsak je sam.

Sledil je nastop šestih bratov, skupine Žavbi brothers, ki so v glasbenih vodah že od malih nog, skupaj pa ustvarjajo več kot 5 let. Navdušili so z večglasnim petjem in priredbo Pestnerjeve Vse je lepše, ker te ljubim.

Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | Ice On Fire so večer začeli udarno in energično, z besedami “na to pa zdej niste pripravljeni”.
Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | Žavbi brothers so navdušili z avtorskimi Čudovitimi ljudmi in priredbo Pestnerjeve klasike.

  Kot tretji so nastopili Jet Black Diamonds iz Wajdušne, skupina v odkrivanju ustvarjanja avtorske glasbe v slovenskem jeziku. Med drugim so predstavili tudi svoj singel Retro anorak, za priredbo pa kot drugi nastopajoči izbrali Hazarde.

  Zadnji po vrsti so nastopili koroški punkrockerji Manifest, zasedba dveh bratov in enega nečistokrvnega brata. Predstavili so svojo novo pesem Spet, za priredbo pa so izbrali Poletno noč Marjane Deržaj.

  Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov
  Večer je zaključili koroški Manifest, ki skozi glasbo sporočajo upor proti oblastnikom.

  Po štirih izvrstnih nastopih razglašen veliki zmagovalec

  Po nastopih vseh štirih bendov je prišel čas za temeljit razmislek strokovne komisije. Najprej so bile podeljene nagrade za najboljše posameznike. Za najboljšega basista je bil razglašen Jernej Žavbi iz zasedbe Žavbi Brothers, lovoriko najboljšega kitarista je prejel kitarist Ice On Fire, Tilen Jan, nagradi za najboljšega pevca in bobnarja pa je prejela zmagovalna skupina, ki je hkrati dobila tudi laskav naziv Bend Šourocka 2021, Jet Black Diamonds.

  Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | Black Jet Diamonds so poleg skupne zmage dobili tudi naslov najboljšega bobnarja…
  Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | … in vokalista.
  Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | Pokal za najboljšega basista je prejel Jernej Žavbi iz Žavbi Brothers…
  Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | … lovoriko najboljšega kitarista pa Tilen Jan, kitarist skupine Ice on Fire.

   “We will ŠOUROCK you!”

   Poleg častnega naziva je zmagovalna skupina prejela tudi nagrado: 1000 evrov sredstev, ki jih lahko porabijo za nakup glasbene opreme ali promocijskega materiala. Iskrene čestitke zmagovalcem in vsem sodelujočim, ki dokazujejo, da rock še zdaleč ni mrtev!

   Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | Šopek lanskih in letošnjih zmagovalcev – Strawberry Blondes in Black Jet Diamonds…
   Šourock, bend šourocka 2021, šourock 2021, štuk, rock, strawberry blondes, Ice on Fire, Jet Black Diamonds, Žavbi Brothers. Manifest, finale, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov | … in strokovna komisija, ki je zmagovalce (po tehtnem premisleku) izbrala.

     

    Sara VOCOVNIK
    Patrik KOCIPER
    ikona snemalec Nejc VEHOVEC

    Sara Vocovnik

    Novinarka

    Sorodni članki

    Back to top button