Glasba

Za 40. obletnico glasbene kariere bo Madonna odšla na svetovno turnejo

Po številnih ugibanjih na družbenih omrežjih je pop zvezdnica Madonna včeraj napovedala svetovno turnejo, s katero bo obeležila svojo 40-letno kariero, poročajo tuji mediji. Turneja, ki bo zajela 35 mest, se bo začela 15. julija v kanadskem Vancouvru.

Kraljica popa je na družbenih omrežjih delila petminutni videoposnetek. V njem so sodelovali zvezdniki, kot so Jack Black, Dido, Meg Stalter in Judd Apatow, ki je poustvaril prizor iz pevkinega dokumentarca Truth or Dare iz leta 1991. Na posnetku Amy Schumer izzove z grammyjem nagrajeno glasbenico, naj izvede “svetovno turnejo in zapoje svoje največje uspešnice”. 64-letna Madonna izziv sprejme.

“Veselim se, da bom raziskala čim več pesmi v upanju, da bom svojim oboževalcem pripravila koncert, ki so ga čakali,” je sporočila Madonna, najbolj prodajana glasbena izvajalka vseh časov.

V sklopu turneje se bo pevka po Vancouvru ustavila v več mestih v Severni Ameriki, Veliki Britaniji in Evropi. Med drugim v Barceloni, Parizu in Stockholmu.

The Celebration Tour se bo predvidoma zaključila 1. decembra v Amsterdamu. Navdušence bo popeljala na “umetniško potovanje s kraljico popa skozi štiri desetletja in se poklonila mestu New York, kjer se je začela njena glasbena kariera”, piše v sporočilu za javnost.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button