Glasba

Rolling Stones izdali novo skladbo Living in a Ghost Town

Skupina Rolling Stones je prvič po letu 2012 izdala novo izvirno skladbo z naslovom Living in a Ghost Town. Izdajo je frontman Mick Jagger napovedal na Twitterju.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je kasneje za Apple Music povedal, da sta pesem pred kakšnim letom napisala skupaj s Keithom Richardsom, a da se nehote prilega trenutnim časom. “Ni bila napisala za zdaj, ampak je bila le ena od teh čudnih stvari,” je povedal Jagger. “Napisana je bila o obstoju v nekem kraju, polnem življenja, ki je zdaj takorekoč oropan življenja … Improviziral sem na kitari in jo napisal zelo hitro, v kakšnih desetih minutah.”

“Stonesi smo v studiu pred karanteno snemali nov material in za eno pesem, Living in a Ghost Town, smo ocenili, da bi lahko sovpadala s časom, v katerem živimo.”
Mick Jagger

V skladbi 76-letni Jagger prepeva o kaosu in uničenju ter navidezno neskončni osamljenosti izolacije. “Življenje je bilo tako lepo/nato so nas vse zaprli,” poje Jagger. “Prosim, naj to mine/obtičanje v svetu brez konca.”

Kot je v pogovoru za Apple Music povedal Richards, so pesem posneli lani v losangeleškem studiu in jo pred kratkim predelali za izdajo. Po njegovih besedah je bila pandemija pravi čas za to.

The Rolling Stones so zaradi koronavirusa morali prestaviti turnejo

Kultni britanski rockerji so v zadnjih dveh desetletjih veliko časa preživeli na turnejah, koronavirus pa jim je prekrižal načrte. Letos so načrtovali 15 koncertov po Severni Ameriki, ki bi jih začeli 8. maja. Zaradi pandemije so jo morali preložiti.

Living in a Ghost Town je njihova prva izvirna pesem po letu 2012, ko so izdali singla Doom and Gloom in One More Shot z albuma največjih uspešnic GRRR! Izvirnega albuma sicer niso objavili od leta 2005, ko je izšla plošča A Bigger Bang.

Konec tedna so Stonesi sodelovali na maratonskem virtualnem koncertu, ki ga je pripravila organizacija Global Citizen v sodelovanju z Lady Gaga. Iz svojih domov so izvedli klasiko You Can’t Always Get What You Want.

 

 STA
Tomislav PETROVIĆ
ikona snemalec The Rolling Stones

Sorodni članki

Back to top button