GlasbaVideo

Znani so bendi Šourocka 2019

Šestnajsta edicija Šourock natečaja je pred vrati.

Prenovljena žirija je razkrila, katerih 15 zasedb bo letos dobilo priložnost preizkusiti Štukov oder in se predstaviti publiki.

Šourock 19 - Žirija
Letošnja žirija z organizatorkama: Marko Soršak, Rebeka Kopčič, Matic Mlakar, Denis Jančič, Martin Bezjak, Ana Helbl in Marko Furek.

Le nekaj dni po zaprtju prijav na letošnjo, že šestnajsto edicijo Šourock natečaja, je strokovna komisija staknila glave in se lotila po svojih besedah težke naloge – izbora zasedb, ki bodo že čez nekaj tednov zavzele oder Štuka.

 

Prenovljena komisija izbrala petnajsterico

Petčlanska žirija je letos v nekoliko drugačni zasedbi – poleg že dobro znanim Marku Soršaku Sokiju, Marku Fureku in Martinu Bezjaku sta mnenje podala še Matic Mlakar iz The Kraken Productions in Denis Jančič, eden boljših slovenskih rock bobnarjev, ki se je med drugim uveljavil kot del ekipe Yogurta, Dweala, Zorana Predina, aktualno pa še zasedb Krokar in Picture Grey – izbrala naslednjo petnajsterico: Ice on Fire, Apory Museum, Manifest, Blasius, Fat Butlers, Buržuazijo, Infected, Macbeth, Blue Jane, Year of the Rookie, Fool Nation, Smooth Taste, Amok, 7ate9 in Bajto 23.

Šourock 19 - Marko Soršak
Komisija je pozorno prisluhnila poslanim posnetkom.

 

Srede so aprila rezervirane za rock!

Izbrani bendi bodo imeli na legendarni oder Štuka priložnost stopiti že aprila na treh predstavitvenih večerih:

  • 3. april – prvi večer
  • 10. april – drugi večer
  • 17. april – tretji večer

Z letošnjim letom žirija ne bo več izbirala zmagovalca posameznega večera, temveč bo na zadnjem (tretjem) večeru razglasila vse štiri finaliste naenkrat – tri po lastni in enega po presoji občinstva. Ti bodo 8. maja dobili še zadnjo priložnost, da osvojijo publiko in komisijo in se prebijejo do laskavega naziva »Bend Šourocka 2019«, s tem pa tudi nagrade v vrednosti 1000 evrov, številnih nastopov (med drugim na Lampiončkih, Gori Rocka, Festivalu Lent, Studiu Glas podzemlja in različnih klubih) in promocijske podpore do konca leta.

 

V živo je živo

Šourock 19 - V živo je živo
V živo je živo, se glasi Šourockov novi slogan.

Šestnajsta edicija natečaja ukinja koncept ambasadorstva, saj organizatorji menijo, da ga projekt z dolgoletno tradicijo ne potrebuje več. Prinaša pa slogan »V živo je živo«, ki poudarja, da je prav živa glasba tisto, kar ohranja glasbeno sceno živo. Organizatorji natečaja želijo skozenj spodbuditi občinstvo k podpori glasbenih dogodkov, s tem pa razvoju domačega glasbenega prostora.

 

Klara AVSEC
 Vid JERČIČ
 Miha HORVAT

Sorodni članki

Back to top button