Šport

Na svetovnem pokalu v powerliftingu se bo pomeril Matic Hren

Med 22. in 27. julijem bo v Tartuju na Estoniji potekal Univerzitetni svetovni pokal v powerliftingu, kjer bo svojega predstavnika imela tudi Univerza v Mariboru.

Slovenija bo imela predstavnika na Univerzitetnem svetovnem pokalu v powerliftingu že drugo leto zapored. Tokrat se bo tekmovanja, ki bo potekalo med 22. in 27. julijem v Tartuju v Estoniji udeležil Matic Hren iz Univerze v Mariboru.

Matic Hren bo v Estoniji skušal izboljšati 4. mesto, ki ga je lani dosegel v kategoriji nižje.

Nastopil bo v kategoriji do 120 kg. Na nominacijah pred tekmovanjem zaseda 2. mesto v svoji kategoriji, zato ima dobre možnosti za osvojitev odličnega rezultata.

Za Matica Hrena, ki je član PLZS (Powerlifting zveza Slovenije) to ne bo povsem nova izkušnja, saj se je podobnega tekmovanja udeležil že lani, ko je nastopal v kategoriji do 105 kg. Pohvali se lahko z zelo dobrim 4. mestom. Tokrat pa bo še boljši rezultat naskakoval v kategoriji višje, in sicer do 120 kg.

Morda ga bomo kmalu videli tudi na univerzitetnem svetovnem prvenstvu v powerliftingu, saj Mednarodna powerlifting zveza (IPF) in Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) vedno bolj sodelujeta. Letos je bil namreč sklenjen dogovor o organizaciji prvega univerzitetnega svetovnega prvenstva v powerlfitingu leta 2022.

 

 SUSA
PLZS

Sorodni članki

Back to top button