Šport

Naomi Osaka, najbolje plačana športnica 2022, gre na tekmovalni premor

Nekdanja teniška prva igralka sveta Naomi Osaka je včeraj sporočila, da je noseča in da si bo letos vzela tekmovalni premor. To pomeni, da najboljša japonska teniška igralka, ki je odraščala v ZDA, ne bo zaigrala na uvodnem teniškem turnirju za grand slam v sezoni v Avstraliji.

“Vsak dan prinaša nov blagoslov in pustolovščino. Vem, da se lahko veselim veliko stvari v prihodnosti, ene od teh pa je, da bo moj otrok lahko gledal moje dvoboje in nekomu rekel ‘To je moja mama’,” je Naomi Osaka zapisala na Twitterju. Ob zapisu v angleščini in japonščini je objavila še fotografijo posnetka, narejenega z ultrazvokom, na katerem je viden zarodek.

“Leto 2023 bo zame leto lekcij in upam, da se vidimo na začetku naslednjega leta, ker vem, da se bom vrnila na odprtem prvenstvu Avstralije leta 2024. Vse vas imam neskončno rada,” je dodala.

Najbolje plačana športnica leta 2022

Petindvajsetletna Osaka od septembra ni odigrala teniškega dvoboja in njena odpoved nastopa na Australian Open, ki se bo začel v ponedeljek, je bila nepričakovana za mnoge. Osaka svoje odločitve ni pojasnila do srede.

Njen zadnji nastop na turnirju je bil septembra na turnirju v Tokiu, kjer se je domača favoritinja umaknila pred dvobojem drugega kroga zaradi bolečin v trebuhu.

Najbolje uvrščena igralka sveta v letu 2019 je trenutno na 47. mestu svetovne lestvice. Osaka je osvojila štiri turnirje za grand slam med posameznicami. Na OP Avstralije je slavila v letih 2019 in 2021 na OP ZDA pa v letih 2018 in 2020.

Revija Forbes jo je razglasila za najbolje plačano športnico na svetu leta 2022, njen zaslužek pa je znašal 47 milijona evrov. Njen komercialni uspeh se lani ni odrazil na igrišču, saj je doživela poraz v prvem krogu tako na OP Francije kot na OP ZDA in se je zaradi poškodb umaknila iz Wimbledona.

“Teh nekaj mesecev stran od športa mi je resnično dalo novo ljubezen in spoštovanje do igre, ki sem ji posvetila svoje življenje. Zavedam se, da je življenje tako kratko in nobenega trenutka ne jemljem za samoumevnega,” je zapisala v izjavi.

Osaka je od leta 2019 v zvezi z ameriškim glasbenikom, hip-hop umetnikom, raperjem z umetniškim imenom Cordae.

STA
Facebook

Sorodni članki

Back to top button