Šport

Zvečer pripravljalna tekma Slovenije s Portugalsko in Ronaldom

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti, sicer lahko sledi "porcija", kot se je izrazil selektor Matjaž Kek.

“Zavedamo se, kakšen tekmec nas čaka. S spoštovanjem do Portugalske, njenih igralcev in selektorja pa moramo mi razmišljati predvsem o nas. Na Malti (tekma se je končala z 2:2; op. STA) mi predvsem v drugem polčasu marsikaj ni bilo všeč. Zato moramo – tudi glede na tekmeca – izgledati bolje,” je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dan pred tekmo dejal Matjaž Kek.

“Ob dodatnem motivu in dodatnem interesu za tekmo moramo poslati pozitivno sporočilo, ki opozarja, da je tudi Slovenija taka, da ne bo šla v Nemčijo zgolj turistično. Naj bo tekma privilegij, ampak upam, da bomo kakovostnejši individualno in ekipno, drugače lahko dobimo porcijo. Portugalci ne bodo ‘šparali’, oni lahko ob širokem kadru rotirajo. Mi moramo pa izkoristiti tisto, kar imamo, tisto, kar nas je pripeljalo na EP,” je še povedal Kek.

Proti Portugalcem je poudaril še en vidik, in sicer ta, da bo treba proti ekipi, ki je dobila vseh 11 tekem pod vodstvom Roberta Martineza z razliko v danih in prejetih zadetkih 41:4, znati trpeti v obrambi.

To bo prva medsebojna tekma teh dveh ekip. Portugalci so sedmi na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenci pa 55.

Portugalci z Ronaldom na čelu že včeraj prispeli v Slovenijo

Portugalska reprezentanca se je včeraj že namestila v Ljubljani. Po poročanju portala 24ur.com se je že na letališču Brnik zbrala velika množica navijačev, ki je hotela pozdraviti zvezdnika Christiana Ronalda, vendar pa zaradi varnostnih ukrepov nogometašev niso videli. Portugalci so prenočili v hotelu Grand Plaza v središču Ljubljane, pred katerim se je po besedah portala 24ur.com zbralo veliko športnih navdušencev. Ti so lahko ob izstopu ekipe opazili tudi Ronalda.

Portugalci bodo čas do tekme, po poročanju v oddaji 24ur, preživeli v hotelskih sobah, saj v Sloveniji ne bodo opravili treninga.

STA, 24ur.com
Twitter Ronaldo

Sorodni članki

Back to top button