GlasbaKultura

Odprte so prijave na glasbeni festival za mlade skupine – ŠOUROCK 2019

ŠOUM z natečajem že vrsto let pomaga še neuveljavljenim študentskim glasbenim skupinam, da pokažejo svoj potencial in se predstavijo na »velikem« odru. Rok za prijavo na natečaj je 4. marec 2019.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis na natečaj za študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK ’19«. Razpis je objavljen na spletni strani www.soum.si/sourock, rok za prijavo je 4. marec 2019. ŠOUM tako že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR in več nastopov po Sloveniji. 

Na razpis se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. Prijavnica in razpis za »ŠOUROCK ’19« sta objavljena na spletni strani www.soum.si/sourock. Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno ponedeljka, 4. marca 2019.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih. Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo 8. maja 2019. Tudi v letošnji izvedbi bodo dodatno glasbeno skupino izglasovali obiskovalci.

Šourock 2018 zmagovalci - Spotless Minds
Spotless Minds so osvojili ŠOUROCK`18, kdo bo veliki zmagovalec ŠOUROCK`19?

»ŠOUROCK se je v vseh teh letih uveljavil kot najbolj uveljavljen in največji glasbeni natečaj za mlade glasbene skupine. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Da je ŠOUROCK dobra odskočna deska, pričajo zgodbe nekaterih skupin preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili pečat. Verjamemo, da nam tudi letos uspe izbrati kakovostne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagati pri preboju na glasbeno sceno,« dodaja vodja projekta Rebeka Kopčič.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil nagrado v višini 1.000 EUR (pri čemer se lahko skupina odloči med a) studijskim snemanjem, b) nakupom glasbene opreme ali c) promocijskim materialom) in komunikacijsko podporo do konca leta 2019, prav tako pa so zmagovalcem zagotovljeni naslednji nastopi: Gora Rocka, Festival Lent (Mladinin oder), Lampiončki 2019, Studio Glas podzemlja, Šourock 2020 in najmanj 5 klubskih koncertov.

Verjamemo, da nam tudi letos uspe izbrati kakovostne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagati pri »izstrelitvi« na glasbeni trg«.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGŠOUM 
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=1220ŠOUM

Tagi

Sorodni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close