Glasba

V Ortu baru prihaja cikel 19 vrhunskih tribute skupin

Ljubljanski rock klub Orto Bar že 29 let gosti tribute to skupine znanih velikih še obstoječih ali neobstoječih glasbenih skupin, predvsem v okvirjih različnih zvrsti rocka in metala. V novi sezoni 2023/24 pa so v klubu pripravili poseben ciklus kar devetnajstih tribute to skupin ORTO TRIBUTE – POKLON NAJBOLJŠIM (sledijo še presenečenja), med katerimi so mnoge resnično vrhunske zasedbe, ki neprekosljivo oponašajo in interpretirajo slovite svetovne glasbene skupine in izvajalce.

Gre za skupine, ki jih kot originalne ne moremo doživeti v klubskem, bolj intimnem okolju, temveč le na stadionih ali v arenah, in je doživetje njihove glasbe v živo v klubskem okolju prav posebno doživetje, kjer imajo tako rekoč vsi obiskovalci direkten stik z izvajalci in zvočno izkušnjo, ki pritiče samo klubom. Poleg tega mnogi izvajalci več ne obstajajo in je to edina možnost, da njihovo glasbo v živo sploh doživimo.

In kot vemo, tudi J. S. Bach že zelo dolgo več ne nastopa, izvajajo ga le boljši in slabši interpreti. V Orto Baru pa so se še posebej potrudili v novi sezoni ravno glede kakovosti nastopajočih tribute to skupin, ki bodo prinesle v klub vrhunske izvedbe omenjenih izvajalcev, s pravo in neposredno glasbeno žur izkušnjo.

Bi poslušal bende, ki ne obstajajo več?

Če si torej želite slišati v živo tudi glasbo skupin, ki več ne obstajajo, v res kakovostni izvedbi, lahko v Orto Baru podoživite Queen, Linkin Park, Joy Division, EKV, Vlada Divljana/Idoli, Faith No More, Soundgarden, Michaela Jacksona in druge.

V nekaterih primerih pa so te skupine “naslednja najboljša stvar” za originalnimi skupinami, saj so tako kvalitetni, nekateri celo bolj. V naslednjem letu bodo nastopili tudi Fade To Rage, tribute skupina Rage Against The Machine, o datumu pa vas bomo še obvestili. Po vsakem koncertu pa sledi tudi didžej program z žanrsko povezano glasbo s skupino, ki jo boste ta večer videli.

Za nami sta že dva nastopa v tej sezoni. Italijanski Velvet Dress, tribute to skupina slovitih Ircev U2, pevec te skupine pa se lahko pohvali, da je nastopil celo z U2 in z Bonom skupaj na odru na turnejskem koncerti U2 v Torinu, nastop v Orto Baru pa je bil videti in slišati, kot da bi bili originalni U2! Minulo soboto pa so nastopili tudi odlični No More Faith – Tribute To Faith No More.

30. 9. SOBOTA: EASY CURE – THE CURE TRIBUTE (I)

EASY CURE so prva in dogoletna tribute skupina The Cure v Italiji, saj obstajajo že od leta 1996. V 27 letih so obiskali vse najpomembnejše italijanske in evropske klube. Nastopili so kot tribute skupina na The Cure’s MTV Icon dogodku v Londonu, angažirani pa so bili na vseh Curedrink dogodkih (Evropska konvencija oboževalcev skupine The Cure) v Londonu, imeli turneje po Turčiji, v Švici, na Nizozemskem …

6. 10. PETEK: JAILBREAK – GNR TRIBUTE (SR)

Jailbreak – Guns N`Roses Real Tribute je skupina, ki jo sestavlja 6 profesionalnih glasbenikov z mnogimi koncertnimi izkušnjami! Skupina je imela zelo uspešno turnejo po Braziliji z več kot 30 zelo obiskanimi koncerti. Imeli so tudi priložnost razveseliti številne oboževalce GNR v Indiji, Tuniziji, Švici, Franciji in mnogih drugih evropskih državah.

7. 10. SOBOTA: RIFF RAFF – AC/DC TRIBUTE

Skupino Riff/Raff je ustanovil Luigi Schiavone, zgodovinski kitarist znanega italijanskega kantavtorja Enrica Ruggerija. Milanski kvintet je na odre stopil leta 1989 pod vodstvom vokalista Eda Arlenghija. Skupino poganja velika strast do petih avstralskih rockerjev. Koncert skupineRiff/Raff predstavi klasike AC/DC iz debitantskega albuma “High Voltage”, do komadov, ki jih izvajajo v živo: “If you want blood-you got it ” in “Highway to hell”, preko “Back in black”, ” The “razor’s edge “, “Ballbracker”, ne da bi pozabili na “For those about to rock”.

14. 10. SOBOTA: GET ON FUNK – RHCP TRIBUTE (I)

Red Hot Chili Peppers Tribute – Get On Funk so izvrstni italijanski RHCP tribute band, ki že desetletje in pol nastopa na številnih odrih v Italiji in po Švici, bo nastopil tudi v Ortu.

Skupina je nastala kot poklon Red Hot Chili Peppers z namenom, da zvesto in profesionalno poustvari energijo in adrenalin, ki ju Peppersi prenašajo že leta. Po več nastopih v Italiji in Švici so se leta 2012 udeležili 9. uradnega srečanja oboževalcev RHCP, ki ga je organiziral Venicequeen (italijanski klub oboževalcev RHCP) kot tribute band, z velikim uspehom in pozitivnimi kritikami javnosti.

21. 10. SOBOTA: PERMANENT – JOY DIVISION TRIBUTE (I)

Slika, ki vsebuje besede koncert, glasbeni inštrument, predstava, zabava

Opis je samodejno ustvarjen

Permanent Joy Division Passion Band iz Italije so osupljiva reprodukcija legendarne skupine Joy Division. Peter Hook (basist Joy Division) jih je leta 2019 nominiral za uradno italijansko tribute skupino. Zasedba s sedežem v Padovi uspešno nastopa v pomembnih klubih in na festivalih v srednji/severni Italiji, vključno z Milanom, Torinom, Bologno, Genovo, Firencami in po vsej Evropi (Nemčija, Nizozemska, Francija, Belgija itd.).

28. 10. SOBOTA: UBERMENSCH – RAMMSTEIN TRIBUTE

Skupina UBERMENSCH je zaživela januarja 2011. Šest izkušenih glasbenikov iz Benečije se je odločilo združiti moči in zaradi skupne strasti do skupine Rammstein ustvariti edinstven tribute band v Italiji. Njihova želja je zvesto posnemati ne le slog, temveč tudi oživiti izjemno predstavo, ki se z uporabo ognja, dima, CO2 in nenehno spreminjajoče se scenografije, se zgleduje po živih nastopih skupine Rammstein. Skupina je v kratkem času izpopolnila šov, zaradi katerega nastopa po Italiji in drugod po EU.

3. 11. PETEK : IQV – EKV TRIBUTE (SR)

IQV – EKV real tribute band je imel priložnost nastopati in sodelovati z nekdanjimi člani EKV, Markom Milivojevićem, Ivanom Fece Firčijem in Tanjo Jovićević, ter z drugimi uveljavljenimi glasbeniki, kot so Vasil Hadžimanov, Mita Jovančić (Block Out) in Dado Topić. Poleg rednih klubskih koncertov se je zasedba udeleževala vseh pomembnejših regijskih festivalov, promocij knjig o članih EKV in forumov, posvečenih delu in ustvarjanju te skupine.

4. 11. SOBOTA: DROPPED-D – ALICE IN CHAINS TRIBUTE

Dropped-D je eden redkih odličnih slovenskih in svetovnih AIC tribute bandov. Delujejo že od leta 1997. Ljubljanska zasedba Dropped-D igra skladbe seattelske grunge rock skupine Alice in Chains. Skupina je med poznavalci te glasbene zvrsti priznana kot ena najboljših, če ne celo najboljši  ‘tribute’ band Alice In Chains. Kvaliteta zagotovljena. Vabljeni!

25. 11. SOBOTA: BLACK DIAMONDS – KISS TRIBUTE (I)

Black Diamonds so italijanski KISS tribute band. Začeli so nastopati leta 2008 v bližini Torina. Že od samega začetka so se želeli čimbolj približati nastopu originalne ameriške zasedbe KISS.

Igrali so v številnih italijanskih in evropskih dvoranah in izvedejo odlično KIss predstavo, vključno delno s scenografijo in originalnim šovom.

1. 12. PETEK: (NE)NORMALNI – VLADA DIVLJAN/IDOLI TRIBUTE (SR)

Projekt je nastal v želji, da se ohrani spomin in promovira avtorsko delo enega in edinega – Vlade Divljana! Na program skupine (Ne)normalni so največje uspešnice skupine VIS Idoli, kot tudi avtorske pesmi Vlade Divljana, ki jih je posnel s skupina Ljetno kino.

2. 12. SOBOTA: IRON CURTAIN – IRON MAIDEN TRIBUTE

Iron Curtain je kot poklon legendarnim Iron Maiden ustanovilo pet glasbenikov, veteranov italijanske in mednarodne metalske scene, ki jih združuje enaka brezmejna strast kot sto tisoče metalcev po vsem svetu. Edinstveni show predstavlja velike klasike in nekatere skrite dragulje legendarne londonske skupine. Nastop presega zgolj glasbeno zabavo, saj na oder prinaša kostume in maske, ki ponazarjajo najbolj značilne različice maskote skupine Eddieja in ovitke vseh njihovih albumov.

8. 12. PETEK: EUROSMITH – AEROSMITH TRIBUTE (SR)

Eurosmith je prvi evropski Aerosmith Tribute Band, ustanovljen leta 1997. Skupina, ki jo vodi ambiciozen in odločen duh, poustvarja zvok novih in starih himn skupine Aerosmith, s čimer daje veselje številnim zagrizenim oboževalcem vrhunske kakovosti te ameriške skupine.

9. 12. SOBOTA: MAMASKIN – MANESKIN TRIBUTE

Mamaskin so prva MANESKIN tribute oziroma cover skupina v Italiji. Nastali so januarja 2022 za potrebe oddaje na RAI 1 “TALE e QUALE SHOW” in so trenutno najpopularnejši tribute bend na italijanski sceni. Vodja skupine Luca Montorro je bil zaradi vokalne in vizualne podobnosti izbran med 500 kandidati za nastop na RAI, ki so v Italiji želeli predstavljati glas in karizmo Damiana, frontmana skupine MANESKIN.

23. 12. SOBOTA: SUPERGARDEN – SOUNDGARDEN TRIBUTE SHOW

Supergarden je ljubljanska SOUNDGARDEN tribute skupina, ki deluje že od leta 2013 in ima za sabo številne klubske in druge nastope.

20. 1. SOBOTA: LIVEPLAY – COLDPLAY TRIBUTE BAND

Liveplay je najboljša tribute to Coldplay skupina v Evropi. Na turneji z več kot 300 koncerti nastopajo po celotni Italiji, v Avstriji, Nemčiji, Franciji, na Škotskem, Hrvaškem, Nizozemskem, v Sloveniji, na Malti in v Severni Makedoniji. Poleg popolne zvestobe izvirnim zvokom in vlogam skupine Coldplay (vsi člani skupine so multiinštrumentalisti), je posebnost skupine Liveplay njena sposobnost scenografskega in čustvenega vključevanja občinstva. Nastop krasijo sinhronizirane video projekcije in grafike, izvirna oblačila in scenografija, enaki inštrumenti tudi v barvah in okraskih, repertoar vedno posodobljen z najnovejšimi uspešnicami in presenetljivi posebni učinki.

7. 2. SREDA: LINKIN REVOLUTION– LINKIN PARK TRIBUTE

Slika, ki vsebuje besede črno in belo, moški, obutev, oseba

Opis je samodejno ustvarjen

Zaradi strasti in pozornosti do podrobnosti so Linkin Revolution referenčni “tribute band”  s predstavo, ki je povsem v skladu z nastopi te kultne ameriške skupine!

Šest glasbenikov natančno igra vloge in povzema energijo skupine LINKIN PARK ter v živo predstavlja razvoj zvoka kalifornijske skupine, od prvenca “Hybrid Theory” do najnovejšega albuma “One More Light”.

9. 3. SOBOTA: DAN ŽENA – STRONG – ROBBIE WILLIAMS TRIBUTE

Skupina Strong je bila ustanovljena leta 2017 z namenom, da bi pesmi ene od najbolj znanih britanskih pop zvezd približala širšemu občinstvu. Skupina poustvarja gibe, nastop, oblačila in zvoke resničnega Robbieja Williamsa ter tako daje občinstvu občutek, da so dejansko obiskali koncert pop zvezdnika!

23. 3. SOBOTA: VIPERS – QUEEN TRIBUTE

“Veliki oboževalci skupine Queen”. Tako se opredeljujejo člani skupine – Giuseppe Maggioni (vokal), Giordano Bruno (kitara), Stefano Armati (bas) in Roberto Previtali (bobni). Delujejo od leta 2002, presegli so mejo 2.000 nastopov v živo. Njihova želja je, da se z uporabo nekaterih scenografskih in kostumografskih elementov, ki poudarjajo spektakularnost in glasbeno moč najbolj priljubljene skupine na svetu, čimbolj približajo originalnim odrskim izvedbam britanske skupine, katere frontman je bil legendarni Freddie Mercury.

Delo, ki ga opravljajo Vipersi, je bilo že nagrajeno, saj je doseglo veliko število nastopov in s tem občinstva. Kvaliteto skupine Vipers je priznala tudi uradna spletna stran skupine Queen www.queenonline.com, ki jih je omenila kot enega od njihovih najboljših tribute bendov.

20. 4. SOBOTA: JACKSON ONE – MICHAEL JACKSON TRIBUTE

Vokalist je Roy Paladini, show man in imitator velikega MICHAELA! Roy se ponaša z zmagami na številnih glasbenih tv oddajah. Jackson One je neverjeten projekt, ki združuje vizualno podobo in glasbo nepozabnega kralja popa. Bolj kot poklon želi biti darilo največji ikoni sodobne glasbene zgodovine.

Vrhunski glasbeniki pod vodstvom odličnega Rickyja Romea (zgodovinskega bobnarja Umberta Tozzija) in nore plesne skupine bodo poskrbeli, da boste podoživeli nastop največjega pop izvajalca vseh časov! 

Predprodaja vstopnic: www.orto-bar.com

Več informacij na: info@orto-bar.com

Orto bar
Orto bar, arhiv izvajalcev

Sorodni članki

Back to top button