Glasba

Billie Eilish je prejela grammy za album, posnetek in pesem leta

Na 62. podelitvi grammyjev je pet nagrad prejela 18-letna glasbenica Billie Eilish. Ikonoklastka popa, kot ji rečejo, je najmlajša glasbenica in prva izvajalka, ki je pobrala nagrade v štirih glavnih kategorijah in nagrado za najboljšega mladega glasbenika.

Billie Eilish je domov odnesla grammya za album leta, posnetek leta, pesem leta in nagrado za najboljšega mladega glasbenika, slavila pa je še za najboljši pop album.

Billie Eillish je bla nominirana za šest grammyev, domov pa jih je odnesla pet.

Po podelitvi je Billie Eilish, ki je podeljevalce nagrad prepričala tako z albumom When We All Fall Asleep, Where Do We Go? in skladbo Bad Guy. Na vprašanje novinarjev, kaj sledi osvojitvi štirih “velikih grammyjev” odgovorila, da ne ve: “Biti v tem trenutku je vse, o čemer razmišljam.” Grammya za najboljšega producenta je prejel tudi njen bray Finneas, ki je zaslužen za produkcijo nagrajenega albuma.

Med glavnimi konkurenti Billie Eilis je bila Lizzo, ki je bila nominirana za kar 8 nagrad, osvojila pa je grammye za najboljši solo performance, najboljši sodobni urbani album in najboljšo tradicionalno r&b izvedbo.

Nagrado za najboljši duo oziroma skupinsko izvedbo sta prejela Lil Nas X in Billy Ray Cyrus za pesem Old Town Road, za katero sta prejela tudi grammya za najboljši glasbeni video.

Podelitev je vodila Alicia Keys, ki je tudi zapela. Poleg nje pa so nastopili še tudi Lizzo, Jonas Brothers, Camila Cabello, Ariana Grande, Billie Eilish, Aerosmith, Demi Lovato in mnogi drugi.

Podelitev pa ni minila brez temne sence, saj je v nedeljo, 26. januarja 2020, v helikopterski nesreči v Kaliforniji umrl Kobe Bryant. Eden najboljših košarkarjev vseh časov. Z ganljivimi posvetili so se mu tekom prireditve poklonili številni nagrajenci. Podelitev nagrad je potekala prav v losangeleški dvorani, kjer je Bryant igral za Lakerse.

 

 STA
 crommelincklars [CC BY] (scale & cropped)

Sorodni članki

Back to top button