Izobraževanje

Covid-19 vplival na 75 % udeležencev programa Erasmus+

Erasmus+ je program Evropske unije, ki podpira izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport v Evropi. S proračunom v višini 14,7 milijarde evrov več kot 4 milijonom evropskih prebivalcev omogoča študij, usposabljanje in delovno izkušnjo v tujini.

Evropska komisija je predstavila rezultate ankete o vplivu covid-19 na mobilnost v okviru programa Erasmus+. Anketa je vključevala več kot 57 tisoč udeležencev mobilnosti. Odzvalo se jih je blizu 12 tisoč, pri čemer je bilo 74 % učečih in 26 % učiteljev.

Rezultati so pokazali, da je 42 % udeležencev nadaljevalo z mobilnostjo. Za 22 % se je mobilnost začasno ustavila, za 36 % pa je bila odpovedana. Celostno je na 75% udeležencev pandemija covid-19 vplivala na način, da so se vrnili domov. Nekateri izmed njih so z aktivnostmi nadaljevali virtualno, spet za druge pa se je mobilnost končala.

Evropska komisija je udeležence vprašala tudi glede zadovoljstva s kakovostjo izvedenih virtualnih predavanj in aktivnosti. Kar 81 % jih je pogrešalo osebni stik, 71 % jih je menilo, da je izobraževanje na daljavo potekalo dobro. 63 % jih je menilo, da je bila kakovost ustrezna.

V vprašalniku so udeležence spraševala tudi glede postopanja v jesenskem času. Kar 55 % jih je menilo, da je v primeru nadaljevanja pandemije in zaprtja institucij bolje prestaviti mobilnost.

 

 mlad.si
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button