Kultura

Prihaja Kraljevski Artur, film o resničnem psu, ki premaga vzdržljivostno dirko

Marca na velika platna prihaja film z naslovom Kraljevski Artur, posnet po neverjetni resnični zgodbi, o tekmovalcu, ki posvoji potepuškega psa po imenu Artur, ki se mu pridruži na epski vzdržljivostni dirki.

Na režiserski stolček izjemne avanture je sedel Simon Cellan Jones, scenarij je napisal Michael Brandt, posneto pa je po knjižni uspešnici Pes, ki je prečkal džunglo, da bi našel dom (Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home), avtorja Mikaela Lindnorda.

V glavnih vlogah zaigrajo Mark Wahlberg, Simu Liu, Juliet Rylance, Nathalie Emmanuel, Ali Suliman, Bear Grylls in Paul Guilfoyle.

 Na voljo je že napovednik, avantura Kraljevski Artur pa na redni spored v kinematografe prihaja 21. MARCA 2024.


Kako daleč bi šli in kaj bi žrtvovali, da bi našli prijateljstvo?

Med profesionalnim pustolovskim tekmovalcem Michaelom Lightom (Mark Wahlberg) in družabnim potepuškim psom po imenu Arthur se po desetih dneh in 700 kilometrih (435 milj) vzdržljivostne pustolovske dirke splete nezlomljiva vez.

Posneto po neverjetni resnični zgodbi avantura spremlja tekmovalca Lighta, ki obupano išče zadnjo priložnost za zmago, ko prepriča sponzorja, da podpre njega in ekipo športnikov (Simu Liu, Nathalie Emmanuel in Ali Suliman) za prvenstvo v pustolovskih dirkah v Dominikanski republiki. Med dirko se ekipa sooča z mejo vzdržljivosti, pes Artur pa na novo opredeli, kaj zmaga, zvestoba in prijateljstvo resnično pomenijo.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button