Šport

Slovenske curlingašice premoč priznale le Kitajkam

Slovenski curlingaši so se tudi letos udeležili Univerzitetnega zimskega karnevala v Harbinu na Kitajskem. Tokrat so Slovenijo zastopale Lana Staver, Kristina Pavovec, Veronika Šemrov in Brina Meze Petrić ter trenerja Gregor Rigler in Marjan Petrić.

Tekmovanje je potekalo na skrajnem severu Kitajske, ob ruski meji, kamor so tekmovalci potovali kar 30 ur. Poleg samega tekmovanja so organizatorji zelo dobro poskrbeli tudi za veliko obrobnega dogajanja in dobro vzdušje tudi izven tekmovalne dvorane.

Tekmovalke so nastopile v različnih disciplinah: ženski, mešanih dvojicah in na ekshibicijski tekmi.

Glede na to, da je bil to tretji zimski festival univerzitetnega športa v Harbinu, so bili tekmovalci vajeni dobrih pogojev tudi na tekmovališču.

Na tekmovanju v ženski kategoriji so se dekleta odlično odrezala. V družbi Poljske, Hrvaške, Bolgarije, Latvije in Kitajske ekipa so se uvrstile v finale, kjer so morale priznati premoč domačinkam. Kljub odlični igri so proti Kitajski izgubile z 8:10 in dosegle odlično 2. mesto.

V mešanih dvojicah so dekleta sodelovala s Kitajkami in osvojila 4., 6., 7. in 8. mesto. Po vseh tekmah pa so odigrale še ekshibicijsko tekmo z dvema obratoma z lastnikom dvorane, trenerjem Kitajske ekipe in ”skipom” kitajske moške reprezentance ter kitajsko reprezentantko, ki je osvojila bron na OI v Vancouvru 2010.

Curling tudi v Sloveniji pridobiva na priljubljenosti.

 

 SUSA
SUSA / Gergor RIGLER

Sorodni članki

Back to top button