Šport

38 točk Dončića za zmago Dallasa v Denverju

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je danes Luka Dončić s svojim Dallasom gostoval pri Denverju Vlatka Čančarja. Tekma je bila negotova, dramatična, na koncu pa jo je po podaljšku s 124:117 dobil Dallas.

Slovenski zvezdnik Luka Dončić je prikazal odlično igro, dosegel je 38 točk, kar je njegov najboljši strelski dosežek sezone. K temu je dodal še 13 asistenc in devet skokov.

 

Čančar pri Denverju, za katerega je Srb Nikola Jokić tako kot Dončić pri tekmecih prispeval 38 točk, ni dobil priložnosti za igro. Jokić je bil tudi igralec, ki je gostiteljem v zadnji sekundi zagotovil podaljšek.

Za Dallas je bila to na osmi tekmi četrta zmaga v sezoni. Na začetku drugega polčasa sicer še ni kazalo na to, gosti so zaostajali za 12 točk. Toda na krilih Dončića in tudi Maxija Kleberja so že v rednem delu prišli na prag zmage. Nekaj več kot dve sekundi pred koncem je Kleber zadel met za tri točke, ki je pomenil vodstvo s 109:107. Toda Jokić je izenačil, tako da je zmagovalca odločil podaljšek.

V njem sta spet imela glavno vlogo Dončić in Kleber, Slovenec je v dodatnih minutah dosegel devet točk, Nemec pa se je izkazal s skoki.

Dončić zadovoljen s svojo igro

“To je za nas zelo pomembna zmaga. V nekem trenutku smo že viseli, toda drugi polčas vendarle odigrali odlično ter na koncu zmagali proti zelo kakovostni ekipi. Kleber in Dončić sta zadela nekaj pomembnih metov, svoje je dodal še Josh Richardson, zadel je trojko, s katero smo si v podaljšku priborili psihološko prednost,” je bil po koncu zadovoljen trener Dallasa Rick Carlisle, ki je spet izpostavil pomembno vlogo slovenskega košarkarja.

“Luka ni dosegel le nekaj pomembnih točk. Odlično je vodil igro, v pravem času podajal, za zadete mete soigralcev ima zasluge tudi sam. Bil je pravi vodja, njemu ni treba razlagati, kaj mora storiti,” je dejal Carlisle.

Dončić, ki je bil tudi sam zadovoljen s svojo igro, je na tekmi zadel dve trojki iz sedmih poskusov, zadel je deset prostih metov, v statistiko pa vpisal tudi štiri ukradene žoge in blokado. Kleber je dosegel 15, Richardson in Dirian Finney-Smith pa 14 točk.

 

 STA
Unsplash
ikona snemalec Dallas Mavericks

Sorodni članki

Back to top button