Življenjski slog

Ljudje, ki jedo meso, imajo slabši seks kot vegetarijanci

Ali si med tistimi, ki ne morejo pojesti obroka brez mesa? Zate imamo slabo novico! Rezultati nove raziskave kažejo, da imajo vegetarijanci boljši seks kot ljudje, ki jedo meso. Te zanima zakaj? Beri naprej!

S svojim spolnim življenjem so najbolj zadovoljni vegani

Raziskava, ki jo je izvedla največja zmenkarska stran za poročene v Veliki Britaniji Illicit Encounters, je zajela 500 vegetarijancev (38 odstotkov od teh je bilo celo veganov) in 500 ljubiteljev mesa. Glede na rezultate ankete naj bi ljudje, ki ne jedo mesa nasploh seksali pogosteje. Večina (57 odstotkov) jih trdi, da imajo spolne odnose 3-4 krat na teden, medtem ko večina (49 odstotkov) ljubiteljev mesa seksa 1-2 krat na teden.

Kar štiri petine vegetarijancev je zadovoljnih s svojim spolnim življenjem, medtem ko se tako počuti le nekaj več kot polovica mesojedcev. Zanimivo je, da je bilo kar 95 odstotkov strogih veganov popolnoma zadovoljnih s svojim seksualnim življenjem.

seks, vegetarijanci
Vegetarijanci, še v večji meri pa vegani, so v večini zadovoljni s svojim spolnim življenjem.

Anketa je prinesla še nekaj zanimivih ugotovitev. Kar 20 odstotkov več vegetarijancev kot ljubiteljev mesa uživa v predigri. Večji del vegetarijancev uživa tudi v poljubljanju (92 proti 79 odstotkom), “dirty talku” (48 proti 35 odstotkom) in uporabi vrvi v postelji (26 proti 15 odstotkom).

Zakaj imajo vegetarijanci boljši seks?

Vegetarijanska dieta poskrbi, da ima tvoje telo več energije, saj ti ni treba prebaviti mesa. Rastline hitreje razpadejo v hranljive snovi, zato tvoje telo dobi hiter sunek energije brez težkega občutka v želodcu.

Raziskave kažejo, da ima kar tri četrtine moških, ki trpijo za boleznimi srca in ožilja, težave z erekcijo. Meso maši arterije, ki vodijo do srca in tudi do vseh preostalih organov – vključno s penisom, kar lahko povzroči impotenco.

seks, vegetarijanci
Mesna dieta lahko pripomore k težavam z impotenco.

Spanje lahko vpliva na hormonsko ravnovesje, spomin, mentalne funkcije, vse skupaj pa na tvoj spolni nagon. Slab spanec pa povzročata predvsem mesna prehrana in prebava, saj mora telo razgraditi težke mesne proteine in toksine.

Na Češkem so leta 2006 izvedli raziskavo, ki je ugotovila, da je ženskam bolj všeč vonj moškega, ki ne je mesa. Mesni toksini, ki jih telo ne predela, se lahko izločijo v kri, nato pa pot nadaljujejo skozi pore na koži. Mesojedci imajo zato ostrejši vonj, kot vegetarijanci.

Vegetarijanci pa naj bi imeli tudi lepšo kožo, saj zaužijejo veliko vitamina A in C, klorofila in ostalih vitaminov oz. antioksidantov, ki naravno očistijo in razstrupijo telo.

Nisi zadovoljen s svojim spolnim življenjem? Morda naslednjič raje dvakrat premisli, ko se boš spet ustavil na kebabu ali hamburgerju. Zdaj veš, da to lahko vpliva na tvoj seks.

 

UK / DOSTOP.si
Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button