Življenjski slog

Prehod mladih

Od izobraževanja v svet dela.

Prehod iz izobraževanja v svet dela predstavlja velik izziv za vse mlade, še posebej pa za mlade s posebnimi potrebami, ki se pri iskanju ustrezne zaposlitve srečujejo s številnimi težavami.

Opolnomočenju mladih s posebnimi potrebami za vstop na trg dela je namenjen štiriletni projekt Prehod mladih, ki ga je letos pričelo izvajati 14 organizacij po vsej Sloveniji. Nastal je z namenom reševanja problematike visokega deleža nezaposlenih mladih s posebnimi potrebami, krepitve njihovih kompetenc in povečevanja socialne vključenosti. Pomembna cilja projekta sta povezati polje izobraževanja s trgom dela za opolnomočen prehod mladih s posebnimi potrebami iz šolanja v zaposlitev ter ozaveščanje in motiviranje delodajalcev za zaposlovanje te skupine mladih.

Sodelujoče organizacije se povezujejo z delodajalci, jim predstavijo mladostnikove želje, njegov načrt, morebitne subvencije in prednosti za podjetja, ki zaposlujejo ranljive skupine mladih. V projekt je trenutno vključenih od 400 do 500 mladih, starih do 29 let, z motnjami v duševnem razvoju, govorno-jezikovnimi motnjami, gibalno oviranostjo, dolgotrajno boleznijo, avtostičnimi motnjami, slepoto ter čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Več o projektu najdeš na spletni strani Prehod mladih.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGmlad.si, PMTD
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button