Šport

DUP v curlingu poskrbelo za 8 najboljših ekip

V Dvorani Zalog so v ponedeljek odigrali prvi tekmovalni dan letošnjega državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu. Nastopilo je 12 ekip iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem.

Kar nekaj ekip je curling igralo prvič, a so nudili ustrezen odpor nekoliko bolj izkušenim ekipam. 8 najboljšh ekip se bo v ponedeljek, 11. novembra, pomerilo za medalje. Znani so tudi že četrtfinalni pari letošnjega DUP v curlingu.

Državno univerzitetno prvenstvo v curlingu je postreglo z zabavnim večerom.

V skupinskem delu je dominirala ekipa Curl

Skupinski del je vseboval tri skupine po 4 ekipe, ki so se pomerile vsaka proti vsaki. V četrtfinale sta se uvrstili najboljši dve ekipi iz vsake skupine in še dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi.

Največ znanja je v prvem delu pokazala ekipa Curl, ki je zmagala na vseh treh obračunih. Na 2. mesto v skupinskem delu so se zavihteli Team Erazmus, tretji pa so bilo GMČ team. V četrtfinale so se uvrstili še: L-EDTA, Autsiderji, The Stoners, Cigle in GEO Grizzlies.

SKUPINSKI DEL:

SKUPINA A SKUPINA B SKUPINA C
Autsiderji GMČ team 5 €
Curl Cigle Team Erazmus
GEO Grizzlies Ninja kornjače L-EDTA
Sabljaška banda The Stoners Domžale Tigers

Prihodnji ponedeljek bodo na vrsti izločilni boji in končna razvrstitev od 1. do 8. mesta. Najprej bodo na sporedu četrtfinalni obračuni, ki se bodo začeli ob 19:00. Dvoboji bodo trajali 45 minut ter zaključek igrane igre. Poleg polfinalnih tekem in finala bodo potekale tudi tudi tekme za razvrstitev od 3. do 8. mesta.

Četrtfinalni pari:
Curl – GEO Grizzlies
Team Erazmus – Cigle
GMČ team – L-EDTA
The Stoners – Autsiderji

Od 9. do 12. mesta so se uvrstili: Sabljaška banda, Ninja Kornače, 5€ in Domžale Tigers.

 

 SUSA
SUSA

Sorodni članki

Back to top button