Izobraževanje

4 najhujši tipi oseb, ki jih boš spoznal med skupinskim delom na faksu

Lahko so tvoji prijatelji, lahko so ljudje, ki jih še nisi dobro spoznal - pri skupinskem delu na faksu te lahko vsak preseneti. Tista oseba, ki nič ne zna sama, tista, ki vse "komandira" ... Kateri so najhujši tipi oseb, ki jih lahko zadeneš na loteriji skupinskega dela?

Ker smo že globoko v novem študijskem letu, je kar velika verjetnost, da se trenutno spopadaš s skupinskim delom. Kako velik izziv ti to povzroča, je odvisno od posameznikov, razreda, programa in posamezne fakultete. Nekatere fakultete so namreč same po sebi težje, kar pomeni, da je manjša verjetnost, da se boš spopadal z lenobami. A pusti se presenetiti.

Predstavljamo 4 najhujše tipe oseb, ki jih boš spoznal med skupinskim delom na faksu. Prebereš lahko tudi kakšen napotek, kako se z njimi spopasti – če se to sploh da.

Tisti, za katerega misliš, da je umrl, dokler ga ne vidiš na Štuku

Razdelite se v skupine, razporedite delo, kmalu pa ugotovite, da od ene osebe ni nobenega odziva. Začenja te že skrbeti za njegovo zdravje, nato pa se nekega dne odpraviš na Štuk in ga tam vidiš živega, zdravega in po možnosti še s telefonom v roki. Tukaj žal nimaš drugih možnosti, kot da mu poveš svoje ali pa mu v skupini določite, kaj bo naredil in počakate, da svoj del stori. Zelo pogosto takšne osebe z delom pač čakajo do zadnje sekunde.

skupinsko delo, najhujši tipi oseb ki jih boš spoznal na faksu med skupinskim delom, najhujši tipi oseb ki jih boš spoznal na faksu, faks in skupinsko delo, tipi oseb, tipi oseb na faksu, štuk, študenti, skupine, skupina, skupine na faksu, diktator, projekt, na štuku, predstavitev, crybaby, panika, tip osebe
Nekateri skupinsko delo jemljejo preresno, drugi pa ne dovolj.

Tisti, ki daje besedi diktator nov pomen

Nekatere osebe so pač rade glavne. Zato je čisto verjetno, da boš naletel na nekoga, ki bo brez posvetovanja sam določil, kaj bo vsak naredil. Da niti slučajno ne pomislite, da se kdo z njim ne bi strinjal. V takšni situaciji se boš verjetno moral skregati, ali pa enostavno narediti, kaj ti pove. Če gre za krajši projekt, je morda to celo bolje za tvoje živce.

Tisti, ki potrebuje slinček in varnostno ograjico

Celo na faksu se lahko znajdejo osebe, ki delujejo, kot da ne morejo nič storiti same in potrebujejo nekoga, da jim da vsa navodila. Po možnosti z besedo spodbude in objemom, sploh, če skupinsko delo vključuje predstavitev. Delo z njimi zna biti zelo frustrirajoče, ker se morda počutiš kot varuška, toda ne bodi preveč grob. Zelo verjetno je, da jih bo faks skozi čas postavil na lastne noge.

najhujši tipi oseb ki jih boš spoznal na faksu med skupinskim delom, najhujši tipi oseb ki jih boš spoznal na faksu, faks in skupinsko delo, tipi oseb, tipi oseb na faksu, štuk, študenti, skupine, skupina, skupine na faksu, diktator, projekt, na štuku, predstavitev, crybaby, panika, tip osebe, skupinsko delo
Skupinsko delo te bo verjetno prisililo v takšno in podobne geste.

Tisti, ki ti bo zaradi paničarjenja sprožil migreno

Sploh v prvem letniku se lahko v skupini znajdeš z osebo, ki jo skrbi vsaka podrobnost. Sprašuje po zadevah, ki jih je profesor večkrat poudaril, najhujša vprašanja pa se pojavijo šele, ko mora začeti razmišljati samostojno in logično. Takšno početje lahko v paniko spravi celotno skupino, saj bodo vsi začeli dvomiti o nalogi in navodilih. Spet boš preizkušal meje svoje potrpežljivosti, saj drugega ne moreš storiti, kot se ponavljati. Tudi ta bo čez čas ugotovil, da se panika enostavno ne izplača. Če ti bo prekipelo in mu boš povedal svoje, bo to morda pač ugotovil prej.

Si se že kdaj srečal s katero izmed teh oseb ali pa imaš mogoče celo hujše izkušnje? Kakšen tip pa misliš, da si sam?

 

Mojca KUPČIČ
Unsplash

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button