Izobraževanje

UM v letošnjem zimskem semestru gosti kar 447 Erasmus+ študentov

Z začetkom študijskega leto so na Univerzo v Mariboru prišli tuji študenti. V okviru programa Erasmus+ jih UM v zimskem semestru gosti kar 447.

Z začetkom študijskega leta so na Univerzo v Mariboru prišli tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+. V zimskem semestru študijskega leta 2021/2022 bo tako na UM na študijski izmenjavi 447 študentov. Največ jih prihaja iz Španije (146), Portugalske (58) in Turčije (47). Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhajata 102 študenta UM, največ na Portugalsko (20), Španijo (14) in Češko (11).

V primerjavi z istim obdobjem lani je v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na UM več kot 70 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 40 odstotkov več študentov UM odločilo za odhod v tujino.

Največ tujih študentov se je v okviru programa Erasmus + odločilo za študij na Ekonomsko – poslovni fakulteti (114), Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (99) in Filozofski fakulteti (40).

Program Erasmus+ je eden najuspešnejših programov Evropske unije. Študentom omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateremkoli nivoju/stopnji oziroma ciklu študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog), namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini. Prav tako omogoča študentom praktično usposabljanje v tujini.​

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button