IzobraževanjePriložnosti

Konferenca Happy City: Mladi po pandemiji v organizaciji MKC Maribor

Mednarodna konferenca Happy City: Mladi po pandemiji bo naslovila teme mentalnega zdravja, perspektiv prihodnosti ter mest prihodnosti, ki jih bodo oblikovali mladi. S svojih perspektiv bodo sodelovali in iskali prave odgovore za nadaljnje delovanje odločevalci, strokovnjaki in vodilni mladi iz lokalnih okolij in evropskih nivojev delovanja.

V novembru 2020 je prva konferenca Happy City naslovila spremembo položaja mladih v evropskih mestih v času pandemije virusa COVID-19. Čeprav pandemije še ni konec, pa so imela evropska mesta možnost preoblikovati svoje realnosti, medtem, ko se precepljenost populacije zvišuje.

A kljub temu bodo določene posledice zdravstvene krize ostale z nami več let, morda celo desetletje. Kaj se je spremenilo, na katere stvari gledamo drugače, kako lahko evropska mesta in mladi pot razvoja nadaljujejo skupaj? Odgovore na ta vprašanja bo izkala konferenca Happy City: Mladi po pandemiji, ki bo potekala 23. septembra 2021 ob med 12. in 17. uro v prostorih IZUM Maribor na Prešernovi ulici ali preko spleta.

Na konferenci HAPPY CITY bodo sodelovali predstavniki in predstavnice Organizacije združenih narodov, Evropske komisije, Evropskega mladinskega foruma, Mreže evropskih prestolnic mladih in drugih.

Happy City, MKC maribor, konferenca, COVID-19, organizacija združenih narodov, evropska komisija, evropski mladinski forum, mreža evropskih prestolnic mladih

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Konference se lahko udeležiš v živo, lahko pa jo spremljaš preko spleta. V vsakem primeru se moraš prej prijaviti. Podrobnejši program in več informacij najdeš na spletni strani MKC Maribor.

MKC Maribor
MKC Maribor

Sorodni članki

Back to top button