FotoIzobraževanjeVideo

Pridi na informativni dan na UM!

Tudi letos fakultete za dijake pripravljajo predstavitve svojih programov

Se še nisi odločil, kje boš nadaljeval svojo izobraževalno pot? Pri odločitvi ti lahko pomagajo informativni dnevi, na katerih boš podrobneje spozal študij in življenje na Univerzi v Mariboru in njenih fakultetah.

Informativni dnevi 2019 ŠOUM informatorji
Tudi ŠOUM-ovi informatorji so poskrbeli, da so dijaki dobili dovolj informacij.

Informativni dnevi vsako leto prinašajo ogromno novosti za bodoče bruce. Univerza v Mariboru, njene fakultete in Študentska organizacija Univerze v Mariboru so se zato tudi letos potrudile, da jim ponudijo čimbolj pester predstavitveni program, zagotovijo dovolj informacij o študiju in šolanju v Mariboru ter prepričajo dijake, da se v naslednjem študijskem letu spet srečajo. Vrat pa niso odprle le fakultete, temveč tudi Rektorat Univerze v Mariboru, ki je dijakom predstavil možnosti in informacije v zvezi s študijem, Študentski domovi UM pa so pripravili kar vodene oglede svojih prostorov.

Informativni dnevi 2019 višji letniki UM.
Na vseh fakultetah so bodočim brucem pomagali tudi študentje višjih letnikov.

Oba dneva te bodo na fakultetah pričakali tudi informatorji ŠOUM-a z zanimivo nagradno igro, zato jih kar pocukaj za rokav in z veseljem ti bodo dali letak ter razložili pravila igre. Na letaku najdeš nekaj pomembnih informacij in tudi QR kodo, ki te pripelje do ŠOUM-ove spletne strani, na kateri najdeš še več nasvetov in napotkov. Informatorji so študenti višjih letnikov, ki študij v Mariboru dobro poznajo, zato te bodo lahko usmerili v pravo smer in s teboj delili nekaj nasvetov. Kot bodoči študent se moraš pozanimati o vseh vidikih študija, zato jih povprašaj tudi o obštudijskem dogajanju, ŠOUM-ovih aktivnostih, športnih udejstvovanjih in Štukovih zabavah. S tem boš poskrbel, da boš v svoje prvo študijsko leto vstopil odlično pripravljen.

Informativni dnevi 2019 predstavitev programov.
Po skupnem uvodu so sledile predstavitve posameznih programov.

Če si prvi termin izpustil, lahko informativne dneve obiščeš še v petek, 15. februarja, ob 15. uri in v soboto, 16. februarja, ob 10. uri.

 

Še nekaj informacij o vpisu

V študijskem letu 2019/20 Univerza v Mariboru razpisuje 4551 vpisnih mest, od tega 3736 za redni in 815 za izredni študij. Prvi prijavni rok bo potekal od 12. februarja do 18. marca 2019, prijavo pa je mogoče oddati elektronsko, na spletnem portalu eVŠ. V razpisu za vpis, ki je na voljo le v elektronski obliki, lahko najdeš podrobnejše informacije o prijavnih rokih, postopku prijave, o visokošolskih zavodih, njihovih študijskih programih ter pogojih za vpis.

Prijavo pravočasno oddaš:
  • S kvalificiranim digitalnim potrdilom (prijava, ki je bila izpolnjenain oddana z elektronskim podpisom v eVŠ do 18. marca 2019) in
  • z uporabniškim imenom in geslom (prijava, ki je bila izpolnjena v eVŠ do marca 2019podpisana in priporočeno poslana po poštipristojni visokošolski prijavno-informacijski službi do 22. marca 2019).

Drugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2019rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest pa od 25. do 26. septembra 2019 do 12. ure.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=1220Nejc VEHOVEC
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVAT

Sorodni članki

Back to top button