Izobraževanje

Kam po kvalitetne spletne vsebine v času #ostanidoma?

Solidarnost se kaže s strani ne samo pozameznikov, temveč tudi podjetij in zavodov, ki zagotavljajo strokovne vsebine na spletu. V duhu solidarnosti so nekateri odklenili svoje vsebine v brezplačno uporabo.

Splet ponuja ogromno možnosti, zato jih izkoristi.

Spletna platforma Digitalna solidarnost je digitalna iniciativa, ki je po zgledu Italije vzpostavila skupnost podjetij in zavodov, ki lahko z inovativnimi rešitvami in storitvami zmanjšajo družbeni ter gospodarski vpliv koronavirusa. Zato ponujajo digitalno platformo, kjer lahko različni subjekti ponujajo brezplačne dostope do svojih vsebin in storitev. Seznam se vsakodnevno dopolnjuje, v vpogled, kaj lahko najdete naštevamo nekaj njih:

Založba Rokus Klett je omogočila celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv vsem učiteljem/profesorjem in učencem/dijakom v osnovnih in srednjih šolah, ne glede na to, gradivo katere založbe šole uporabljajo.

Mladinska knjiga omogoča brezplačen dostop do interaktivnih učnih gradiv in interaktivnih nalog za učence. Nudijo brezplačen dostop do interaktivnih nalog na portalu www.ucimse.com za razred po izbiri in do interaktivnih učnih gradiv na portalu www.ucimte.com za vse učitelje in učence.

MojeZnanje.si vsem omogoča brezplačno 30 dnevno obdobje spletnih tečajev. Za ogled je na voljo več kot 300 tečajev. Brezplačno lahko izpolnite tudi preverjanje znanja in prejmite certifikat, ki vam lahko pomaga pri novih podvigih.

Leksi – Študentom ponujajo mobilno aplikacijo, kjer lahko najdejo vse potrebne informacije, ki jih potrebujejo za študij. Ekipa Leksi vsem tistim, ki ostanejo doma #OSTANIDOMA podari brezplačno šifro za Leksi PRO. Šifra: OSTANIDOMA20,

Muzeji in galerije ponujajo virtualne oglede zbirk.

Digitalna knjižnica Slovenije – dLib, že vrsto let ponuja ogromno zbirko digitaliziranega in e-gradiva, v veliki meri je prosto dostopno: raznovrstnih digitalnih vsebin s področja znanosti, umetnosti in kulture; od starih časopisov, knjig, razglednic, vedut in zemljevidov, pa do sodobnih strokovnih in znanstvenih člankov ter publikacij. Kot spletni informacijski vir predstavlja bistven sestavni del sodobne infrastrukture izobraževalnega in znanstvenoraziskovalnega procesa ter enega od temeljev razvoja informacijske družbe. Na voljo je tudi učno gradivo Cankarjevo vesolje in bogate zbirke klasičnih slovenskih avtorjev. Vabijo vas k prebiranju!

STA za vse – prost dostop do novic STA za splošno javnost – Slovenska tiskovna agencija (STA) je v želji po čim boljši informiranosti in osveščenosti javnosti o dogajanju, povezanem s širjenjem koronavirusa Covid-19, vsem uporabnikom in uporabnicam omogočila brezplačen in neomejen dostop do novic STA. Dostop je mogoč prek mobilne aplikacije STA-M. Prebiranje celotne vsebine novic bo omogočeno do umiritve razmer oziroma do preklica, uporaba novic pa je namenjena izključno za osebno obveščenost (nekomercialna raba).

Brezplačna on-line predavanja t.i. Ivy League univerz v ZDA, ki predstavljajo ene najprestižnejših univerz na svetu. Sem spadajo univerze Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale in Columbia ter Univerzo v Pensilvaniji. Trenutno je na voljo več kot 450 predavanj iz vseh področij. Najdete jih tukaj.

Seznam virtualnih muzejev in galerij, spletnih zbirke, spletnega učenja, ki se vsakodnevno dopolnjuje.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button