Izobraževanje

Postani Excel strokovnjak

Na 16-urnem tečaju bodo študentje pridobili certifikat Excel specialist.

November je ŠOUM posvetil izobraževanju in pridobivanju informacij, zato je v sodelovanju s socialnim podjetjem Simbioza za študente pripravil tečaj Excela, kjer bodo spoznali orodje in poglobili svoje znanje.

Dandanes so Microsoft orodja nepogrešljiv del študija. Večina študentov obvlada ali pa dobro uporablja vsaj dve Microsoftovi orodji: Word za pisanje besedil in PowerPoint za pripravljanje predstavitev. Ko pa pride do obdelovanja podatkov, risanja tabel in izrisovanja grafov, pa se nas veliko znajde v zagati. Uporabiti moramo Microsoft Excel, ki je za razliko od prejšnjih dveh orodij nekoliko zahtevnejši, a temu primerno tudi uporaben. In večina od nas ga bo zagotovo srečala, ko se redno zaposlimo.

Prav zaradi takšnih in podobnih zagat, s katerimi se srečamo v času študija, pa tudi kasneje v življenju, je ŠOUM za študente pripravil štiri delavnice po štiri šolske ure, na katerih bodo sodelujoči spoznali delovanje, skrivnosti in trike Excela. V okviru projekta Za karierni push je to drugi od treh dogodkov v novembru, potekal pa bo dva torka in dva četrtka popoldne. Na prvem terminu je sodelujoče po Excelu popeljala Ana Pleško iz socialnega podjetja Simbioza Genesis. V Simbiozi skrbijo za širjenje digitalnega znanja med vsemi generacijami. Pričeli so s projektom medgeneracijskega povezovanja mladih s starejšimi preko digitalnih veščin, sedaj pa omogočajo tudi druge digitalne delavnice za vse generacije.

Tečaj Excela, ki ga Simbioza izvaja za študente, bo sodelujočim na koncu podelil certifikat Excel Specialist, ki je tudi uradni MS certifikat. Na tečaj se je lahko prijavilo 15 tečajnikov, ki bodo na eni začetni, dveh nadaljevalnih in eni napredni delavnici spoznali vse o Excelu.

Tečaj je potekal v računalniški učilnici Fakultete za naravoslovje in matematiko. |
Vsak udeleženec je poleg vnaprej pripravljenih vaj v Excelu prejel tudi pisne napotke. |
Ana je na projekciji sproti razlagala in kazala, kaj morajo udeleženci storiti, da rešijo vajo.  |

  Na prvi delavnici smo šli od začetka. Vsak udeleženec si je najprej na računalnik naložil mapo z vnaprej pripravljenimi vajami v programu, nato pa je prejel pisna navodila in napotke. Začeli smo z osnovami, torej kako je program zgrajen, kaj je njegov namen, naučili pa smo se vnesti enostavne podatke, urediti ter oblikovati tabelo. Kmalu je sledil težji del: delo s formulami in funkcijami, izris podatkov v grafikonih ter priprava lista za izpis oz. tiskanje.

  V naslednjih treh terminih se bodo udeleženci spoznali z logičnimi in pogojnimi funkcijami, urejanjem listov in delovnih zvezkov, predlogami, obrazci za vnos, delnimi vsotami, analizo podatkov in vrtilnimi tabelami. Seveda bodo znanje pridobivali postopoma, na koncu pa se bo združilo v celoto, ki jim bo koristila med študijem in tudi kasneje pri iskanju zaposlitve.

  Če si tokrat zamudil rok za prijavo na tečaj, pa v prihodnosti redno spremljaj ŠOUM, ki bo zagotovo še kdaj organiziral kaj podobnega.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Urška KUR

  Sorodni članki

  Back to top button