Trendi

Španci in Italijani se zalagajo z vinom, Nemci pa s toaletnim papirjem

Ob pandemiji novega koronavirusa so številni nakupili zaloge. Pri tem se je izkazalo, da v različnih državah množično nakupujejo različno blago. Police so prazne tudi v Sloveniji.

Podobno kot Slovenci so tudi Nemci v trgovinah najprej izpraznili police s testeninami in toaletnim papirjem. Po toaletnem papirju je povpraševanje veliko tudi v Skandinaviji, ZDA, Veliki Britaniji in Izraelu. V Italiji ga po drugi strani ne kupujejo toliko na zalogo, kopičijo pa razkužilo.

Svetovna pandemija je v povzročila pravo nakupovalno mrzlico.

V Turčiji je trenutno težko priti do njihove kolonjske vode, Kolonye. Tradicionalno jo ponudijo obiskovalcem, nekateri si z njo “osvežijo” roke na potovanjih. Ker vsebuje okoli 80 odstotkov etanola, deluje dezinfekcijsko.

V Španiji je poleg toaletnega papirja in testenin zadnje dni v trgovinah težko kupiti vino. Tudi v Italiji so police z vinom pogosto prazne. Bolgari so si po drugi strani nakupili zaloge citrusov.

V Skandinaviji oblasti opozarjajo prebivalce, naj ne kupujejo na zalogo zdravil, kot sta paracetamol in inzulin.

V ZDA je veliko povpraševanje po vodi v plastenkah, v trgovinah na območju Washingtona so opazili tudi izpraznjene police z mesom.

Nizozemci pa so se oskrbeli z marihuano. Tik pred zaprtjem znamenitih prodajaln, coffee shopov, zaradi koronavirusa so ljudje v nedeljo v dolgih vrstah čakali, da so si kupili zaloge.

 

 STA / UK
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button