Kultura

V četrtek v kina prihaja detektivska komedija Priznaj, Fletch

Priznaj, Fletch razkriva zgodbo nekdanjega raziskovalnega novinarja po imenu Fletch, ki se znajde sredi primera umora in mora dokazati svojo nedolžnost.

Jon Hamm v komediji Priznaj, Fletch zaigra izjemno šarmantnega in neskončno težavnega Fletcha, ki med iskanjem ukradene umetniške zbirke postane glavni osumljenec v primeru umora. Kako naj dokaže svojo nedolžnost? Morilec je nekdo od štirih osumljencev – ekscentrični trgovec z umetninami, grofica, nora soseda in Fletchevo italijansko dekle. Kriminal pravzaprav še nikoli ni bil tako neorganiziran.

»Pred nekaj leti je Jon Hamm prišel k meni z idejo, da bi posnel film o Fletchu. Oba sva oboževalca Chevyja Chasa, ki je pred leti upodobil Fletcha, ki temelji na prvi knjigi Fletcha Gregoryja McDonalda. Jon je mislil, da bi bila druga knjiga z naslovom Confess, Fletch dobra za priredbo. Prebral je še druge Fletcheve knjige, skupaj je enajst knjig, jaz pa jih nisem.

Nato sem prebral Confess, Fletch in še več drugih knjig. McDonaldsovo pisanje mi je bilo všeč – knjige so duhovite, presenetljive, polne živahnih in nenavadnih likov in hreščavih dialogov. In odličen, izviren protagonist: nespoštljiv in premeten preiskovalni novinar kot nadomestilo za detektiva v skrivnostni zaroti o umoru. Med norčevanjem in preiskavami je tudi oster družbeni komentator. Čeprav smo posodobili časovno obdobje od leta 1976 do danes, smo se odločili ujeti ton knjige. Poskušal sem vnesti tudi nekaj lastnega sodobnega družbenega komentarja. Vedno sem imel rad detektivke in pri tej detektivski komediji je bilo vznemirljivo delati z Jonom in s tako nadarjeno igralsko zasedbo (med njimi je moja stara prijateljica Marcia GayHarden),« je povedal režiser filma Greg Mottola.

V glavni vlogi zaigra Jon Hamm, ki pri filmu sodeluje tudi kot producent. Komedijo je režiral Greg Mottola, ki je skupaj z Zevom Borowom napisal scenarij po knjižni uspešnici Gregoryja McDonalda. V komediji zaigrajo še Kyle MacLachlan, Marcia Gay Harden, Roy Wood Jr., Annie Mumolo, Ayden Mayeri, Lorenza Izzo in drugi.

Komedija Priznaj, Fletch na redni spored v kina prihaja 8. decembra. 

 Karantanija Cinemas
 Rotten Tomato

Sorodni članki

Back to top button